Ik heb Hitler ontmoet…!

In de rechtbank van Groningen kom je allerlei mensen tegen. Soms hele gewone, soms ook hele bijzondere. Vandaag zat ik er voor een vrij omvangrijke drugszaak. Tijdens een schorsing was er even tijd om de benen te strekken, een sanitaire stop te plegen en een broodje te eten. Samen met collega Rob Zijlstra wandel ik naar beneden richting perskamer. Rob blijft ineens staan omdat hij een cameraploeg ziet van de regionale televisie. Automatisch hou ik ook in. Mijn blik valt op de man die men aan het interviewen is.

Tot mijn stomme verbazing sta ik ineens oog in oog met Adolf Hitler. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het om een kloon gaat van de man die decennia geleden dood en verderf heeft gezaaid. Zijn houding, het uiterlijk en het loopje. In alles lijkt Stefan Wijkamp op de fuhrer. Hij woont in Oosterbeek. Toevallig of niet, maar het adelaarsnest van de look-a-like bevindt zich net naast Arnhem. Daar waar de Duitsers en geallieerden in 1944 een behoorlijke slag hebben geleverd.

Lang verhaal kort. ’Adolf’ wilde met een groepje gelijkgestemden een barbecue houden in Nieuw Scheemda. De lokale overheid kreeg er lucht van, vaardigde een noodverbod uit en sommeerde de feestgangers te vertrekken. Wijkamp weigerde en liet zich arresteren. Of het ingrijpen van de verantwoordelijke burgemeester terecht is geweest, blijft nog even in het ongewisse. De zaak is voor onbepaalde tijd aangehouden.

Het schijnt dat Wijkamp vroeger een aardig ventje is geweest met een voorliefde voor wapens.  Aanvankelijk was er niets aan de hand. Totdat ‘Adolf’ zich met rechtsextremisten inliet en openlijk zijn adoratie voor Hitler in woord, gebaar en uiterlijk liet blijken. Vanaf dat moment keken veel mensen hem met de nek aan. De pseudo-Hitler is overtuigd van zijn extreme ideeën en  schijnt het niet erg te vinden dat men hem niet moet. ‘Ik heb het graag voor het volk over’, luidt dan zijn commentaar.

Meer weten over deze merkwaardige ontmoeting? Kijk eens op het weblog van Chris Klomp. Hij is op mijn blogrol te vinden.

5 gedachtes over “Ik heb Hitler ontmoet…!

 1. Hij verschilt van Wilders als de dag van de nacht verschilt.
  Wilders is een VVD-er in hart en nier en juist voor vrije marktwerking, en tweemaal gehuwd met een jodin.
  Stephan is daarentegen een socialist in hart en nier en tegen het kapitalisme.
  De NVU adviseert al jaar en dag om landelijk op de SP te stemmen, zij dragen namelijk dezelfde ideeën als de NVU.
  Het verschil is dat de NVU anti-Israël is en de SP pro-Palestina.
  Beetje vreemd, maar zo denkt de maatschappij. Jodenhaat is fout, pro-Palestina is weer cool.
  Rechts extreem en SP zijn gelijkwaardige socialistische kameraden. Wilders is een kapitalist die een hekel aan moslims (Palestijnen) heeft. Socialisten hebben een hekel aan Israël en zijn beleid tegen over de Palestijnen.
  De NVU zou dan zeggen een hekel aan joden, maar het is hetzelfde.

 2. Ik ben, hoe gek dat tegenwoordig ook klinkt, nog altijd voor vrijheid van meningsuiting. Mensen als Wilders en deze nep-Hitler maken het wel verrekte moeilijk om deze overtuiging te handhaven. Eens temeer is maar weer eens bewezen dat er nog heel veel malloten buiten de inrichtingen voor mentaal gestoorden rondlopen.

 3. Eng mannetje die Stefan Wijkamp. Zou hem niet graag in een donker steegje ( niet dat ik daar vaak kom) willen tegenkomen. Je zou je een hartverlamming schrikken.

 4. Best mogelijk.
  Laatst nog op de koffie geweest bij Elvis,samen met God.
  De kinderen van de Paus met Moeder Theresa naar buiten gestuurd,omdat die te luid zongen.
  En dan was ik nog een peuk roken met Jan K.,en dikkemick.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s