Martin Melro (2)

Enige tijd geleden schreef ik op dit blog over gedwongen huwelijken. Een fenomeen waarvan we altijd hebben vermoed dat zoiets in Nederland niet zou kunnen. Af en toe sla je de plank mis en dat is nu dus ook het geval geweest. Toen mij werd gevraagd om eens te kijken wat de artiest Martin Melro voor een man is, moest ik eerst wat research doen. Ik kende hem niet eens. En dat terwijl hij toch redelijk bekend zou moeten zijn.

Eigenlijk is Melro, die in het dagelijks leven gewoon Martin Bruins heet, op muzikaal gebied nog niet zo lang bezig. Zijn eerste single bracht hij in november 2007 uit. Inmiddels heeft hij er vijftien op zijn naam staan met daarnaast vijf albums en een dvd. Twee nummers worden in het Engels herschreven en als alles volgens plan verloopt volgt er ook nog een album. Ik heb zijn zangkunsten goed bestudeerd en kan heel simpel concluderen dat hij nooit meer dan een tweederangs artiest zal worden. En dan druk ik me nog mild uit. Een kennis van mij met een cd-winkel heb ik ook naar een van Melro’s nummers laten luisteren. Zijn kritiek was vernietigender. ,,Als de man artiest wil worden is het geen overbodige luxe om eerst eens zangles te nemen. Dit zou ik niet in mijn winkel willen hebben liggen en ik verzeker je, ik heb hier heel wat Nederlandstalige muziek.’’

Melro is op andere gebieden succesvoller. Bijvoorbeeld in het schaken van vrouwen. Anita van Houten is het laatste slachtoffer dat hij schaakmat heeft gezet. In het programma Tros Vermist heb ik de beelden van de huwelijksvoltrekking nog eens gezien. Niks pracht en praal, gewoon elkaar het jawoord geven in een veredelde bezemkast om er vervolgens vliegensvlug met een taxi vandoor te gaan. Aan het einde  van het item meldt presentator Jaap Jongbloed dat er contact met Anita is geweest. Zij vertelt hem dat ze gelukkig is en haar ogen open zal houden. Gelet op de voorgeschiedenis vraag ik me af waar ze dan voor het huwelijk met haar gedachten heeft gezeten. Was ze toen misschien al zo gehersenspoeld door deze schuifdeurenartiest dat haar blik vertroebeld was en ze daardoor geen oog meer heeft gehad voor de smeekbedes van haar ouders en vorige slachtoffers om van het voorgenomen huwelijk af te zien?

Ik hoop oprecht dat ik nog een keer naast de plank sla en dat ze inderdaad een lang en gelukkig huwelijk zal hebben. De realiteit gebiedt mij echter te zeggen dat ik ernstige twijfels heb. Ik daag Melro hoogstpersoonlijk uit om mij van mijn ongelijk te overtuigen…

30 gedachtes over “Martin Melro (2)

 1. [b][i]ben jij opgelicht of benadeeld door Martin Melro, stuur dan nu een mail aan John van den Heuvel RTL4, deze heeft een nieuw programma waarin hij verhaal gaat halen bij… ja, ja… oplichters… je kunt mailen aan: BUREAUMISDAAD@RTL.NL – wij hebben het volgende gestuurd dus verwachten ook dat als jij met deze Martin Melro te maken hebt gehad een mail stuurd.. wel doen hoor en wacht niet te lang mogelijk is jou aantoonbare schade te verhalen.[/i][/b]

  To: bureaumisdaad@rtl.nl

  From: gewoon Michel & Hill West de Feestdruiven zangers entertainers

  Beste John van den Heuvel,

  Op het ogenblik waart er weer een ellendegolf over Nederland, genaamd Martin Melro.

  Vele zijn weer bijna of opgelicht door dit heerschap, zo ook wij.

  Op 10 december 2011 as. Hebben wij een kerst artiesten gala in Bant, waar ook Martin Melro zich voor had aangemeld, omdat er een tombola ten goede voor de plaatselijke voedselbank beloofde hij vrijkaartjes voor zijn speciale jubileum gala met namen van grote artiesten. Tevens beloofde hij op 10 december Frans Bauer mee te brengen als mistery guest, toen wij dat hoorde hebben wij voor de zekerheid maar even contact gezocht met het management van Frans… die je raad het al van niets wist. Toen wij Melro hiermee confronteerde zei hij dat hij Frans Duijts bedoelde.. ja, het is weer niet moeilijk te raden. Die zelfde avond (22-11-11)verscheen Melro op tv: http://www.opgelicht.nl/uitzending/2011/martin-melro/ ja helaas op dat moment is er al spraken van afzeggingen door andere artiesten, bijna allemaal met de zelfde klacht als Melro komt blijven wij weg. Het zal duidelijk zijn dat wij Melro de straat hebben uitgestuurd.

  Intussen zijn er wel radiospots en flyers gemaakt en gewijzigd enz. en een deuk in het imago van onze organisator en artiesten die bijna naast hem op het podium stonden.

  Ons verhaal staat niet op zich, velen zijn de klos door het in aanraking komen met deze oplichter. Wij vermoeden dan ook dat U binnen afzienbare tijd meerdere mail zal ontvangen over dit heerschap.

  Gewoon even google op Martin Melro levert onthutsende resultaten op:

  Met vriendelijke groet,

  Gewoon Michel & Hill West

  • Geachte heer Melro,
   Ik geef u de gelegenheid om te reageren op het verhaal waar al die reacties uit voortgevloeid zijn. Ben best bereid om uw versie van het verhaal te plaatsen. U zegt het maar….

  • Ik kon het programma door omstandigheden niet live volgen, maar heb het via de aangeboden link nog eens goed bekeken. Het blijft een vreemde zaak dat een man van alles en nog wat wordt beticht en vervolgens niet de moeite neemt om zich tegen deze beschuldigingen te wapenen. Het geeft te denken….

 2. Super zanger Martin Melro wordt wereldberoemd in Nederland

  Martin Melro heeft aardig wat naamsbekendheid in het artiestenwereldje !

  Singles
  Melro heeft een aantal Nederlandstalige singles. Hij wil graag doorbreken in binnen- en buitenland. Zijn nummers neemt hij op in verschillende studio?s en ook de videoclips laat hij door velen maken. Maar alle bedrijven die werk voor hem verrichten, krijgen geen cent betaald. Ook figuranten die meespelen in zijn clips, worden steeds door Melro met een kluitje in het riet gestuurd. Melro neemt het niet zo nauw met betalen.

  Manager
  Om internationaal door te breken, neemt hij een Belgische manager, Glenn Hintjes. Melro maakt flink kosten. Hintjes is maar een maand zijn manager, maar blijft achter met een flinke schadepost. Zo verblijft Melro in een hotel en laat de rekening naar Hintjes sturen. Daarnaast regelde Hintjes onder meer 25 Instores bij de Free Record Shop. Omdat die op het laatste moment door Martin Melro zijn afgezegd, nadat Hintjens zich had terug getrokken, moet Hintjens voor de kosten opdraven: 200 euro per gemist optreden. Die betaalt Hintjens nog steeds af. Daarnaast heeft Martin Melro ook taxi-rekeningen, hotelovernachtingen, diners etc. allemaal op rekening van de zaak van Hintjens gezet. Hintjes blijft door toedoen van Melro achter met een schuld van 20.000 euro.

  Goed voor de dag
  Melro wil als artiest goed voor de dag komen. Zo bestelt hij bij het bedrijf van Orlando Ariu een maatpak, waar zelfs zijn naam in geborduurd wordt, en twee paar lederen schoenen. Omdat Melro zijn eigen maat niet helemaal weet, stuurt Orlando 4 paar schoenen op. Orlando krijgt geen cent betaald en ziet ook de schoenen niet terug. Voor Orlando is dit een flinke financiële strop als jonge ondernemer.

  Meer gedupeerden
  Ook Jan van den Heuvel, die door Melro benaderd wordt om zijn geluid bij optredens te verzorgen blijft gedupeerd achter. Melro dupeert ook de Belgische zanger Kian Derry. Melro wil hem groot maken in België en Nederland. Om dat voor elkaar te krijgen, neemt hij 250 cd?s van Derry mee. Fans van Derry kopen een toegangsbewijs voor een concert georganiseerd door Melro. Er zullen diverse artiesten optreden. Het concert gaat niet door, en de fans van Derry blijven gedupeerd achter. Melro betaalt ook hen geen cent terug!

  Beroepsgefailleerde
  Al jaren neemt Martin Bruins het niet zo nauw met betalen. Verscheidene keren is door schuldeisers zijn faillissement aangevraagd. Zijn laatste curator omschrijft Bruins als een beroepsgefailleerde; hij heeft geen bezittingen op zijn naam en weet precies hoe hij zelf buiten schot blijft. De faillissementen worden wegens gebrek aan baten steeds weer opgeheven. De openstaande schulden komen hiermee overigens niet te vervallen.

  Media
  Melro haalt zelf regelmatig het nieuws. Zo figureerde hij eens in een uitzending van de ?Week van Willibrord? omdat hij toegezegde gelden van 6.000 gulden ten behoeve van de Stichting Roy Lijnsvelt in eigen zak had gestoken. Deze stichting zamelt geld in voor de behandeling van de ernstig zieke Roy. Melro is destijds door de rechtbank veroordeeld tot het betalen van 2500 euro aan de familie.

  Vermist
  Dit was niet zijn enige media-optreden. Drie keer werd er in het programma ?Vermist? aandacht aan hem besteed. Zo zou Martin Bruins de destijds minderjarige Prescilla Hendriks bij haar ouders hebben weggehouden. Bruins verklaart echter dat Prescilla vrijwillig naar hem is gekomen omdat ze het thuis niet meer fijn heeft. Maar Prescilla vertelt, overigens net als andere exen van Bruins een heel ander verhaal. Zo moet ze verplicht seks met hem hebben, achtervolgt hij haar overal, en voelt ze zich ontnomen in haar vrijheid. Prescilla voelt zich emotioneel zwaar beschadigd door Bruins.

  • Martin Melro heeft enorme last van HOOGMOEDSWAANZIN, hij is een totaal verknipte mislukkeling. Iemand die geen zaken kan doen, niet kan zingen en totaal onbetrouwbaar is. Hij is niet meer dan een YouTube eikeltje die denkt dat hij zich kan meten met een Frans Bauer.. Deze man moet gestopt worden en zal op een dag enorm hard vallen.. Helaas Martin.. je hebt het allemaal aan jezelf te wijten… Fijn leven pik !! iedere dag om je schouder moeten kijken.. HEERLIJK ! 😉

 3. Mensen de verhalen die over Martin Melro verteld worden zijn niet waar. Wij kennen hem en die verhalen worden verzonnen. Dus mensen, aub ga er niet op in.

 4. die martin heeft geen problemen dat is juist die NICO TER HAAR dat is de oplichter die de boel bedondert dus mensen kijk uit voor NICO TER HAAR

  • Hallo, hier dan even Herman Hendriks. De vader van Prescilla. He Jannet ken jij Martin Melro oftewel M.T.A. Bruins zelf? Ik denk het niet. Ik ken deze man nu een hele tijd. Ik zit nu al drie jaar thuis en heb de tijd gehad om alles over deze man te weten te komen en dat is heel veel. En heb jij zelf kinderen waaronder meisjes. Ik hoop nooit dat jou het zal overkomen dat een van je meiden weg is en eens wat ons is overkomen en niet alleen ons, maar ook andere ouders want het lijkt wel dat jij het opneemt voor deze man Martin Melro. Je mag ook wel even bij mij thuis komen dan zal ik je even een doce onder je neus zetten wat je kan doorlezen. Dus hou op met deze man te verdedigen.

   mvg Herman Hendriks

  • Ook ik heb de uitzending gezien waarin de praktijken van MM aan de kaak werden gesteld. Het is erg triest dat er nog steeds mensen voor zijn gladde praatjes bezwijken. Ik vraag me af hoe lang hij nog in staat is om zich hier mee bezig te houden. Ik heb hem ooit uitgenodigd om zich te verweren, maar daar heeft hij kennelijk geen behoefte aan. Is het een vorm van schuld bekennen? Of vindt hij het allemaal lasterpraat waar hij zich verre van houdt….

  • Goed gezegd Herman
   Heb de uitzending van opgelicht gezien
   Wat een K……… en dat is nog zachtjes uitgedrukt
   Hoop dat het met Prescilla & U als haar ouders wat beter gaat na dit drama

  • google de naam maar even hij heeft mij ook opgelicht het is een rasechte hufter en oplichter

 5. Schitterend bezig , Hij kan er niet genoeg van krijgen .
  We laten hem eerst nog een beetje serieus afzien want dat geeft hij tal van slachtoffers ook heel zeker aangedaan in belgie en nederland en wie weet waar nog wel dan .

 6. Wij organiseren artiesten shows,onder de naam sterrenmelodie,hij heeft zich aangemeld bij ons om daar aan deel te nemen,en is zodoende met foto op onze reclamefolder verschenen voor de show van 3 april a.s.
  Tot wij afgelopen week een tip kregen,en dat we eens op google moesten kijken,wij zijn ons te pletter geschrokken.
  we hebben dan ook gelijk contact gezocht met de politie,die ons adviseerde niet met hem in zee te gaan…….
  gisteren werd ik nog gebelt door 100%nl,daar stond nog een dikke schuld open…………het is voor ons een desillusie maar nog geen ramp,wil alleen alle zaaleigenaren,organisatoren waarschuwen KIJK EERST OP GOOGLE.

 7. Indien er nog slachtoffers collega artiesten of talenten zijn die zich storen aan het misbruik van foto’s of filmpjes van MM kunnen ze mij dat mailen!
  Inmiddels hebben wij de foto’s van de site van MM laten verwijderen, wij bedanken hiervoor de webmaster! Wij zullen zeker actie nemen tegen verder misbruik!

  • Het is de grootste luis die ik ooit ben tegengekomen!
   Hij heeft ons bedrijf ooit opgelicht en komt daar elke keer weer mee weg!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s