Sekstoerisme taboe…

Tsjechië is een land van tegenstellingen. Het heeft rijke steden maar ook armoedige dorpen op het platteland. Plaatsen waar men van alles doet om het hoofd boven water te houden. Het is vaak in die gebieden dat jonge vrouwen, uit nood geboren, in de prostitutie terechtkomen.

Mensen die niet alleen voor het natuurschoon naar Tsjechië gaan zijn gewaarschuwd. Wie dit jaar als sekstoerist gaat, doet er goed aan om op te letten als de grens wordt overgestoken om richting de stad Chomutov te reizen. Het is een plaats in de regio Ústí nad Labem en ligt op 340 meter hoogte aan de voet van het Ertsgebergte. Het is de hoofdstad van het gelijknamige district.

 Grote borden met een doodskop en onderschriften moeten de sekstoeristen angst aanjagen. Op de borden staat een sexy vrouw met een doodskop en daaronder de waarschuwing: ‘Opgepast! Syphilis, gonorrhea, chlamydia en aids’. Sinds het einde van het communisme zijn de dorpjes aan de grens van Tsjechië met Duitsland een magneet geworden voor straathoertjes en sekstoeristen. De meeste prostituees hebben al ziektes opgelopen en laten zich nooit controleren. Tsjechië heeft geprobeerd om de seksindustrie te controleren door de prostitutie van de straat naar de bordelen te halen door middel van lage belastingen. Daardoor konden bordelen hun tarieven laten zakken in de hoop de straatprostitutie zo aan banden te leggen.

Het beleid heeft echter gefaald. De toegangsweg tot het dorp Chomutov staat ook wel bekend als ‘De mijl van de lust’ in Europa. Nergens worden zoveel straathoeren aangetroffen als daar. Een bezorgde moeder is de drijvende kracht achter de waarschuwingsborden. Zij nam het initiatief omdat haar dochters elke dag langs een processie van straathoeren op weg naar school moesten.

Een gedachte over “Sekstoerisme taboe…

  1. Tja, en misschien wel het meest trieste bijverschijnsel….
    dat de klanten gaan zoeken en vragen naar steeds jonger,…
    Want dat voelt toch iedereen, zo’n afgetrapte naaimachine, die heeft dat, daar wordt je ziek van,…
    Maar zo´n jong fris ding van 14 tot 17 jaar, dat ziet er toch gezond uit….niet.
    Daar krijg je dat toch niet van…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s