Kortzichtige verliefdheid…

In het shownieuws van RTL Boulevard werd melding gemaakt van een kogelbrief voor een presentatrice van deze omroep. Zulke dingen gebeuren jammer genoeg. Wat ik echter niet wist, was dat het weinig had gescheeld of ik had oog in oog met de vermoedelijke dader gestaan. Hij was namelijk in de rechtbank van Groningen aanwezig. Om verantwoording af te leggen. Net als zijn dochter. Dus eigenlijk moet ik daders zeggen.

Eigenlijk best wel een zielig verhaal als je het verslag van de zitting leest dat door Rob Zijlstra is geschreven. Iemand die verliefd wordt op een presentatrice van de televisie wil een foto van haar. Die krijgt hij niet en dat komt de vrouw duur te staan. Met de hulp van zijn dochter besluit de vlinders in zijn buik voelende man allerlei lelijke dingen te doen. Zoals bijvoorbeeld telefoontjes plegen en brieven schrijven. Met niet al te vleiende teksten overigens. Ook werden twee kogels verstuurd.

Verliefde mensen doen gekke dingen, maar dit gaat te ver. Dat vindt ook de rechtbank. Dat dochterlief haar vader hielp met het schrijven van de brieven, had te maken met het feit dat pa een visuele handicap heeft. Een keer schreef ze een brief zonder dat haar vader er iets vanaf wist. De eerste zin daaruit luidde: ’Lesbische hoer, waarom neem je onze brieven niet serieus?’

Tegen de man is een voorwaardelijke celstraf van acht weken geëist, een geldboete van 500 euro en behandeling. De dochter hoorde een voorwaardelijke celstraf van tachtig uur tegen zich eisen en een boete van 250 euro. De uitspraak is over twee weken.

Rob heeft de naam van de presentatrice niet genoemd. Uit privacy-overwegingen. Dat siert hem, maar veel effect heeft het niet. Waarom? Omdat zelfs RTL geen enkele moeite heeft gedaan om haar werknemer voor welke vorm van publiciteit dan ook te beschermen. En dan hebben we het nog niet eens over ons aller RTV Noord gehad. En ja, mijn weblog heet Groningers in het nieuws. Dus zou het voor mij geen enkel probleem moeten zijn om man en paard te noemen. En toch doe ik het niet. Omdat ik van mening ben dat Rob gelijk heeft. Er is al genoeg narigheid aangericht.

3 gedachtes over “Kortzichtige verliefdheid…

 1. Mag ik het bij wijze van uitzondering eens niet helemaal met je eens zijn?
  Ik hoop namelijk dat de rechter over twee weken nog ff net iets meer narigheid aanricht en liefs twee keer.
  Vergelding hoeft geen levens te verwoesten, dat niet.
  Maar 8 dagen onvoorwaardelijk ter vervanging van 8 weken voorwaardelijk,… of word ik nu gek
  loveUall
  Jean

  • @Jean: Wat is de meerwaarde van acht dagen cel dan? Ik denk niet dat de man daar veel beter van wordt. Me dunkt dat de boete plus de behandeling een afdoende straf is. En met acht weken als stok achter de deur zal hij het wel uit zijn hoofd laten om nog een keer dit soort ongein uit te halen.

  • @Nanko,
   Ik zat te twijfelen of ik er 8 dagen neer zou zetten of 8 uur.
   Misschien gaat bij die 8 dagen de meerwaarde inderdaad weer verloren. Ergens zocht ik die symboliek van even laten voelen dat we dit niet zomaar met een geldboete afdoen, de grens tussen laten voelen en echt pijn doen is echter moeilijk te vinden. Zal ook per persoon wel verschillen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s