Los contactje…

Stalking is een sluipend proces. De stalker probeert eerst je vertrouwen te winnen. Interesse te tonen in je doen en laten. Op die manier komt ie veel over het slachtoffer te weten en worden  ook de zwakke plekken genadeloos blootgelegd.

Nienke heeft een stalker. Eentje van het ergste soort, als je dat als leek tenminste zo mag noemen. Ze heeft nu al enkele jaren last van dorpsgenoot Janus die maar één ding wil. Met de blondine het bed induiken. Daar heeft hij veel voor over. Sterker nog, hij zet er zijn vrijheid voor op het spel. Meerdere keren zelfs.

Het begon allemaal vrij onschuldig. Janus vroeg om haar gsm-nummer en zij zag daar niets kwaads in. Het was immers een bekende. Nienke kreeg wel eens sms-jes met teksten als ‘Goh, ik vind je wel leuk. Zullen we een keer uit gaan?’ In het begin antwoordde ze nog wel eens. Dan maakte ze hem duidelijk daar niets voor te voelen en dacht dat het klaar was.

Dus niet. De toon werd anders. Janus schuwde geen enkel middel om met Nienke in contact te komen. Ze kon zich nergens meer vertonen of hij was er ook. Dan zei Janus dat hij verliefd op haar was. Er alles voor over had om een nacht met haar door te brengen. Hij wilde haar zelfs wel betalen.

Na verloop van tijd had Nienke er genoeg van. Ze vertelde het verhaal aan een paar vrienden en die besloten Janus op te zoeken. Ze verzochten hem dringend om met zijn praktijken te stoppen. Veel effect had het waarschuwende bezoekje niet. Hij leek niet te willen opgeven. En dus stapte Nienke naar de politie. Janus werd een poosje opgesloten. Deskundigen moesten maar eens onderzoeken waarom hij zo vasthoudend was.

Niet dat het veel hielp. Janus bleef bellen, brieven en sms-jes versturen. Hij moest en zou Nienke in zijn bed hebben. Het enige dat er gebeurde, was dat hij van zijn bed werd gelicht. Justitie was van mening dat men maar weer eens met Janus om tafel moest. Alle rapporten en dergelijke ten spijt wilde hij namelijk nog altijd niet inzien dat hij fout bezig was. Dat Nienke hem niet moest.

Tja, hoe moet je in hemelsnaam aan een stronteigenwijze stuurman uitleggen dat een schip zonder roer gedoemd is vast te lopen. Janus zou het niet weten. Dus gaan ze nog een keer in het binnenste van de ontspoorde plattelander proberen te kijken.  Misschien dat men deze keer in wel staat is om het losse contactje in het hoofd van de boer op te sporen en te repareren.

2 gedachtes over “Los contactje…

  1. Ik denk dat het geen bal uit zal halen, met de huidige wetgeving.

    Nienke moet gewoon zorgen dat ze een paar ‘grote broers’ heeft, die zullen de hormonen van Janus wel temperen. Kan je zeggen wat je wilt, de ‘oeroude methoden’ werken vaak het beste op degenen die zich ‘oeroud gedragen’.

    Wie primitief doet, primitief ontmoet… 😉

    BTW is dit nou die waslijst, gewoon teveel jeuk en met een blondine het bed in willen duiken? Mogelijk zijn we dan allemaal wel (in voornemen) schuldig. Stuur eens een foto, opdat wij goed kunnen oordelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s