Delfzijlster humor…

Politiek Delfzijl is bezig met een nieuwe poging om zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken. De gemeente wil het parkeerbeleid in het centrum van de havenstad veranderen. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat ze dat een half jaar geleden net hebben gedaan.

Uit onderzoek blijkt dat de winkeliers en bezoekers van de Delfzijlster binnenstad ontevreden zijn over het nieuwe beleid. Het geklooi met de parkeerruimte in de havenplaats jeukt de bewoners al veel langer. En dat heeft de gemeente over zichzelf afgeroepen. Er komen steeds meer gebieden waar je alleen maar betaald kunt parkeren.

De gratis parkeerplekken worden ’s ochtends ingepikt door langparkeerders, voornamelijk personeel van bedrijven en gemeenteambtenaren. Het winkelend publiek moet daardoor noodgedwongen uitwijken naar plekken buiten het centrum of naar pleinen waar wel betaald moet worden. Waar eerder dit jaar slagbomen en betaalautomaten zijn geplaatst.

De gemeenteraad van Delfzijl beslist volgende maand wat er moet gebeuren. Of er wordt een blauwe zone ingevoerd, of men gaat terug naar overal gratis parkeren. De net geïnstalleerde slagbomen en betaalautomaten kunnen dan weer weg dus. Pure verkwisting van gemeenschapsgeld dus. Je vraagt je meteen af wat de volgende zet gaat worden en wanneer die komt.

6 gedachtes over “Delfzijlster humor…

 1. Nanko, het is peanuts.

  Enkele weken geleden gooide de provincie Groningen 30 MILJOEN over de balk vanwege het mislukte project ‘Blauwe Stad’. En iets langer geleden ook weer provincie Groningen, 30 miljoen aan Icesave – inmiddels 10 miljoen terug, maar de rest kunnen we naar fluiten.

  Wil je weten hoeveel er naar de knoppen wordt geholpen… alle provincies en gemeenten kunnen er wat van. Ambtenaren doen namelijk nooit nacalculatie, iets wat bij een aannemer helig is.

  Het maakt dus ookniet uit of het project driemaal duurder is uitgevallen, hup alles is betaald, ziet er kleuk uit, veer in de reet en voilaaaaaaa…..

 2. Hasselt in Belgie heeft geloof ik iets gedaan met het openbaar vervoer en laat iedereen buiten de stad parkeren.
  Als heel Nederland betaald parkeren heeft ingevoerd ……
  Ik heb nog een gratis overdekte parkeerplaats in de aanbieding.
  Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost

 3. Altijd al gedacht dat het daar een raar stel was. Bewijzen ze met deze hocus pocus-actie nog maar een keer weer.
  Luisteren naar de burger? Ho maar….

  • @gvdwal: Kan wel zo zijn, maar in een tijd dat woorden als krimp, tekorten en leegloop voorpaginanieuws zijn mag je wel wat voorzichtiger met gemeenschapsgeld omspringen dunkt me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s