Verzonnen verkrachting…

De grote glazen deuren van  het politiebureau zwaaien open. Een jonge vrouw loopt naar de balie en vraagt of ze een agent kan spreken. Of ze even wil wachten. Ze neemt plaats op een bankje en begint nerveus rond te kijken. Bladert vluchtig door wat verouderde glossy’s en schuifelt vervolgens onrustig heen en weer. Het valt ook de receptioniste op.

Als er na verloop van tijd een agent opduikt, verklaart ze dat ze liever een vrouw in uniform wil spreken. Het duurt even, maar uiteindelijk kan ze dan toch haar verhaal afsteken.

Ze vertelt de agente dat ze meerdere keren is verkracht. Dat ze aangifte wil doen. Enige tijd later wordt er een man opgepakt. In het bijzijn van zijn collega’s. Ze vragen zich verbaasd af wat er aan de hand kan zijn, maar niemand weet het.

Als uiteindelijk duidelijk wordt dat hij verdachte is in een verkrachtingszaak, is iedereen stomverbaasd. De verbazing zal alleen maar groter worden. De vrouw krijgt nog een keer met de politie te maken. Nu bekent ze echter het hele verhaal van de verkrachting te hebben verzonnen.

Het is verschrikkelijk als er sprake is van verkrachting. Zoiets hoort niemand te overkomen. Maar wat bezielt een vrouw om een verkrachting te simuleren? Waarom probeer je willens en wetens iemand onherstelbaar te beschadigen? Is het uit wraak? Of misschien wel teleurstelling?

Wie wil zijn mening geven?

4 gedachtes over “Verzonnen verkrachting…

  1. Ongelooflijk. Je kunt iemand voor zijn leven beschadigen met zulke verzinsels. De rechtspositie is daarentegen ook nog eens zeer zwak, want rechters zijn eerder geneigd het zielige ‘slachtoffer’ te geloven dan smerige ‘daders’. Daar moet dus een fikse boete op staan voor het meisje – of detentie.

    • Dan zou ik zelfs in dit geval liever eerst begrijpen dan (ver)oordelen.
      En misschien ook deze keer dat oordelen niet aan een maatschappij overlaten, maar aan een rechter die zich behoorlijk kan informeren hoe de vork in de steel zit.
      Dat ze wat te verantwoorden heeft mag duidelijk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s