Misplaatste grap…

Even gezellig op de bank zitten, koppie thee erbij, kinderen lekker aan het spelen en dan gaat ineens de deurbel. Twee agenten vragen of Frank ook thuis is. Ze willen de 13-jarige meenemen.

De ouders vallen van verbazing bijna achterover. Hun zoon? Die zou geen vlieg kwaad doen. Waarom zou de politie in hem geïnteresseerd moeten zijn. Het raadsel is snel opgelost. Frank heeft een stommiteit uitgehaald.

Hij twittert en meldt op dat podium dat hij een school gaat opblazen. Met hetzelfde toestel wordt vervolgens nog een tweet geplaatst waarin wordt aangekondigd dat er ook een politiebureau de lucht in zal vliegen.

Tja, niet zo handig in deze roerige tijden om dit soort ongein uit te halen. Frank moet mee naar het bureau en zegt tijdens het verhoor dat het eerste bericht een grap is geweest. Over de tweede boodschap weet hij te vertellen dat die door een vriend is verstuurd.

Ach ja, dat was natuurlijk ook een grap. Wie neemt twee opgeschoten pubers nou serieus als ze zeggen dat ze een explosief avontuur aan het voorbereiden zijn. Niemand toch? Vergissing, want de politie kan absoluut niet om dat soort grappenmakerij lachen.

Twitter zegt zelf dat er op de site geen directe of specifieke bedreigingen geplaatst mogen worden en ook mag de service niet gebruikt worden voor onwettige doeleinden of het bevorderen van illegale activiteiten. Maar wie controleert dat dan?

Geen nood, oom agent weet ons te vinden. Ook op de sociale media. Wees dus voorzichtig met wat er op het internet wordt geplaatst. Voor je het in de gaten hebt, zit je ook op het politiebureau.

Probeer de platte petten dan maar eens uit te leggen waarom het zo grappig is om te melden dat er binnenkort een moskee van de aardbodem gevaagd zal worden. Om je onvrede over iets duidelijk te maken? Daar zijn wel andere manieren voor te bedenken.

Een gedachte over “Misplaatste grap…

  1. Loop ik dus ook gevaar? Ik vraag God regelmatig, ook in postings (zoals deze) om de aarde als je blief weer plat te slaan en haar in een vijver te gooien…
    Dan hebben ze alle idioten op een eiland.
    Dus zal ik maar beter niet meer met een hand op de grond kloppen, de idioten zouden eens kunnen denken dat ik God ben en het verzoek probeer in te wilgen. Ze zouden hem nog arresteren ook…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s