Misplaatst vertrouwen…

Het moet mij maar eens van het hart. Tijd dat er stevig wordt uitgehaald. Naar sommige instanties die het kennelijk niet zo nauw nemen met de goede zeden in dit bij tijd en wijle zo verziekt lijkende land.

Een maatschappij die tot op de hoogste niveaus van kontdraaien houdt. Een maatschappij die zich kwaad maakt als de privacy van een moordenaar wordt geschonden.

Een samenleving die gewoon toestaat dat vaders hun eigen kinderen kapotnaaien en voor het leven traumatiseren. En vervolgens doodleuk een tweede kans geven. Een nieuwe mogelijkheid om het nog een keer te doen. Door ze de voogdij te geven over de kleintjes die ze zo verschrikkelijk in de vernieling hebben geholpen.

Vraag: Beseft u dat deze kinderen straks weer oog in oog staan met de man die hen misbruikt heeft? Worden deze kinderen überhaupt wel gevraagd of zij vader willen zien? Wordt hier iets aan gedaan, rekening mee gehouden?

Antwoord: Hij is nu eenmaal de biologische vader en heeft recht op contact. Voor de veiligheid van de kinderen zal er dan ook iemand aanwezig zijn. Als het contact niet goed verloopt kunnen zij nog altijd weggebracht worden.

Wie kent niet het verhaal van het Beest van Beyum. De stad-Groninger vader die zijn dochter zwanger had gemaakt. Een kind van elf jaar dat tijdens een schoolreis van een kind bevalt. Ik kan me best voorstellen dat vaders naar hun bloedeigen dochter kijken. Met enige trots vaststellen dat het eigenlijk best wel een knap ding is geworden. Dat doe je dan met gepaste trots. Elke andere vorm van dubieuze vaderliefde, als je misbruik zo mag noemen, is uit den boze.

Daar zouden sommige organisaties ook eens over moeten nadenken alvorens ze besluiten nemen die werkelijk nergens op slaan. Gewoon omdat het in mijn ogen niet kan. Wie geeft een veroordeelde pedoseksueel in hemelsnaam de voogdij terug over kinderen die hij heeft misbruikt. Zijn bloedeigen kinderen. Ziet u het al gebeuren? De pedo die zich zit te verkneukelen bij de gedachte dat hij zijn vleselijke lusten nog een keer op zijn eerdere slachtoffers kan botvieren? En dan ook nog dankzij de medewerking van mensen die dit zouden moeten voorkomen?

Gaat niet gebeuren denkt u? Ik hoef alleen maar Sytze van der V. er bij te halen. Dachten ze ook niet van hem, nadat hij al een celstraf vanwege misbruik had uitgezeten, dat het wel goed zou komen? Nederland gaat er prat op een beschaafd land te zijn. Een land waarin iedereen fouten mag maken en tweede kansen krijgt. Maar dit gaat wel erg ver. Dit is een typisch geval van de kat op het spek binden. In principe maakt het niet uit hoe vaak een pedo is veroordeeld. De huidige werkwijze versterkt bij mij alleen maar het gevoel dat men in Nederland nog steeds niet weet hoe er adequaat met zedenmisdrijven moet worden omgegaan. Hoe er een blijvende oplossing wordt geschapen die recht doet aan slachtoffers en hun ouders.

Je mag in alle bescheidenheid hopen dat de ogen van de verantwoordelijken bijtijds worden geopend. Dat het welzijn van kinderen voorop staat en niet de vraag wie er volgens de letter van de wet recht heeft op de voogdij. Kinderen zijn geen handelswaar, geen stukken speelgoed waarmee volwassenen zich naar eigen goeddunken kunnen uitleven. Kinderen? Daar behoor je met je tengels van af te blijven.

Het is mooi genoeg geweest. De maat is vol. Er moeten eens wat deuren ingetrapt worden waarachter zich kennelijk slapende mensen bevinden. Schudt die hele amateuristische bende, die verziekte ambtenarij eens flink door elkaar. Laat ze voor eens en voor altijd beseffen dat er iets moet gebeuren. Wakker worden. Het is tijd om op te staan. Voor onze toekomst. Onze kinderen…

8 gedachtes over “Misplaatst vertrouwen…

 1. Ben je tegen kindermishandeling en kindermisbruik, klik de link en teken de petitie, let op; na ondertekening mét achterlating van je email-adres komt er een mail waarin je op de link moet klikken en een invulmogenlijkheid en dán pas is de ondertekening werkelijk gezet!!!

  http://petities.nl/petitie/verhoging-strafmaat-voor-kindermisbruik-en-kindermishandeling

  Ook graag invullen als je er zelf niks mee te maken hebt, doe het voor de kinderen!!!!!!!!!!!!!! De daders zullen langer gestraft worden!!!!

 2. ik ken nog veel meer van die verkrachters/misbruikers,pathologische veelplegers binnen de william vogelverschrikker jeugdverkrachting in diemen.
  daar zijn mijn 4 gehandicapte kinderen slachtoffer van.al 6 jaar lang.
  waarvan ik als moeder in 2006 hoogzwanger mishandeld ben door w.kuiper van de vogelverschrikking,en ik mijn jongste zoontje al 3 jaar niet meer mag zien.
  allevier mijn kinderen zijn in deze verrotte instellingen cq pleeggezinnen ernstig misbruikt,en er wordt niets aan gedaan.!!

 3. Is het verwonderlijk dat ik na mijn gesprek met de ‘dame’ ,die liet weten alleen het welzijn van de twee kinderen van de veroordeelde pedoseksueel Hans Pieter G. op het oog te hebben, mijn sarcasme in hevige mate voel opkomen bij het lezen hoe trots de William Schrikker Groep op hun expertise-gehalte is. http://www.williamschrikkergroep.nu/index1.php?id=0&cat=4b17e39d9c4a2&page_id=4f6064ac98636

  Er is veel veranderd in die 70 jaar staat er, dat mogen we toch hopen maar ook ten goede? Zelf miste ik namelijk die expertise in het gesprek met mevr. Anke H. die maar bleef doorhameren dat het nu eenmaal om de biologische vader ging van deze kids, hij al het recht dus had hen te mogen zien eenmaal zijn verblijf in het staatshotel erop zou zitten. Dat de man daar zat voor seksueel vergrijp aan kinderen, zijn eigen kinderen misbruikt heeft deed daar niets aan af.

  Als het niet zou lukken, kinderen oog in oog met vader, dan brachten zij hen wel weg..dat het kwaad dan al geschiedt zou zijn sprak zij overheen..

  Vader daar zat dus..naar het schijnt is vaders al sinds maart vrij…
  Ook zoiets, wie is er op de hoogte dat er een veroordeelde pedoseskueel naast hen, of in de buurt is komen wonen? Dit met het oog op eventuele kinderen die uit zijn buurt gehouden behoren te worden gezien het recidivegevaar waar het Schrikkerbewind geen enkele moeite mee schijnt te hebben dus..

  En zij kunnen het weten met hun 70 jaar aan expertise op dit gebied..het welzijn van kinderen..toch?

  • Een korte speurtocht op SKPA brengt me helaas niet bij een duidelijk artikel over dit onderwerp.
   Dat is geen verwijt, het verbaast me wel. BT zal ik mogelijk morgen wat meer invulling geven.
   Maar dit is zo duidelijk:
   ***Als het niet zou lukken, kinderen oog in oog met vader, dan brachten zij hen wel weg..dat het kwaad dan al geschiedt zou zijn sprak zij overheen..***
   Hoe willen ze het zien of het wel of niet lukt. Hoe weten ze wat er zich in de gedachten van dat kind afspeelt.
   (…………..als het mis gaat hoeven we niet terug…………….maar als het nou eens niet mis gaat, dan gaat het mis…………..dan moeten we terug………..dan gaat het mis………
   dan hoeven we niet te blijven……..als het mis gaat………..
   als het niet misgaat, dan gaat het mis……mama help, waar ben je….. het moet misgaan………iedereen wil het, het mag niet goed gaan……….ik wil niet mama… help me)
   Misschien doen dit soort woorden mensen pijn, misschien ook schrikken een paar sufk*tten wakker.
   Wat er nu in die kinderen omgaat valt toch helemaal niet te overzien en evenmin de uitwerking ervan op hun toch al traumatische situatie.
   Nanko zei het terecht, “kinderen zijn geen stukken speelgoed”
   En daar horen niet alleen pedofielen rekening mee te houden.

  • Zulk een artikel is ook niet op de site te vinden Jean.

   In mijn comment verwijs ik naar een gesprek die ik gevoerd heb met een medewerker van de WSG omtrent de absurditeit deze kids, die misbruikt zijn door hun vader, opnieuw oog in oog te laten staan met hem.

   Het misbruik opnieuw te laten her-beleven, de incest weer te moeten ondergaan eenmaal ze hun vader in de ogen kijken. Hij is immers de man die hen hun onschuld heeft afgepakt, kwaad heeft gedaan daar waar een vader voor geborgenheid behoort te zorgen , een veilige haven..

   Om mama hebben ze ooit al geroepen, de kleine meid belde mama op met de smeekbede haar en haar totaal dronken gevoerde broertje op te komen halen, echter deze keer zal de telefoon niet opgenomen worden door haar aangezien een idiote onverlaat besloot haar als een stuk vee af te slachten..

   En het zal mis gaan..de kleine meid heeft al te kennnen gegeven papa niet te willen zien en dat niet voor niets..

  • Mijn opmerking was ook een beetje bedoeld om op het ontbreken van dat artikel te wijzen. Je weet toch wat ik voor kreng ben. Op Broken Tulip zou er ook best even meer aandacht voor mogen komen, zeker ook voor Ayla.
   Ik heb eerder hier bij Nanko al wat geplaatst wat mijn mening weergeeft;
   http://studio-photoinsite.com/2012/04/18/te-gek-voor-woorden/#comment-2810
   Ik heb trouwens bij Rob Zijlstra al een vergelijking gemaakt inzake die pa die zijn elfjarige dochtertje van een kind voorzag.
   http://robzijlstra.wordpress.com/2012/04/17/het-meisje/#comment-6380
   Die gast komt ook een keer vrij en gaat mogelijk ook zijn omgangsrecht opeisen met “moeder/dochter/kleindochter/dochter”
   Volgens mij hebben die kinderen rechten,… daders als ze iets goed willen maken vooral plichten.
   Maar niet alleen hebben ze problemen om die uit elkaar te houden, de volgorde kunnen ze ook niet zo geweldig mee overweg.
   Ik ben Nanko in elk geval dankbaar dat hij hier opnieuw een topic aan wijdt,
   wij lopen achter Christa.

 4. Bizarre realiteit, zo noemde je een eerder topic en bizarre realiteit lijkt het te worden.
  Ik heb Ayla op dat oude topic zojuist het ludieke voorstel gedaan om die kinderen (haar kleinkinderen) naar de Chinese ambassade te laten vluchten voor asiel.
  Of het zou helpen betwijfel ik, maar in elk geval even stevig aandacht voor een ondergeschoven probleem.
  Inzake dat “Beest van Beyum” heb ik bij je collega Zijlstra de vraag geopperd wie we zijn om die baby en het moedertje elk verder contact met die biologische vader te ontzeggen.
  Maar let wel…
  Ik heb het dan over de rechten van het kind. Niet over iets wat die volwassene moet kunnen opeisen.
  http://robzijlstra.wordpress.com/2012/04/17/het-meisje/
  .
  De situatie die je nu beschrijft, waarbij kinderen van een onlangs vermoorde moeder verplicht in contact komen met de vader die hen destijds misbruikte, daar gaan de haren je echt van rechtop staan.
  Die kinderen hebben niet eens tijd gahad voor een fatsoenlijke rouwverwerking en krijgen nu dit op hun brood.
  ***Voor de veiligheid van de kinderen zal er dan ook iemand aanwezig zijn.***
  Hoe kan iemand van een instelling onder deze omstandigheden door zijn/haar aanwezigheid de emotionele veiligheid van die kinderen garanderen. Wat gaat er in die kopjes om en welke sporen trekt dit weer. Die kant van de situatie kun je niet zien en niet in de hand houden al zit je letterlijk tussen die pa en die kinderen.
  Laat mij nu in elk geval de hoop uitspreken dat deze kinderen later de kracht weten te vinden om net als in de Bolderkar affaire de verantwoordelijken voor hun emotionele leed voor de rechter te slepen. En het zou hoog tijd worden dat dergelijke mensen daar hoofdelijk aansprakelijk voor worden gesteld en niet langer uitsluitend de instantie waar ze voor werken.

 5. Het dochtertje heeft aangegeven dat zij niet naar hem toe wilde…..ZE ZAL WEL MOETEN ALS IK DIE WILLIAM SCHRIKKERBENDE EEN BEETJE KEN!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s