Onveilige beveiligers…

De politie in Groningen heeft geconstateerd dat er in de stad Groningen personen zijn die zich voordoen als eigenaar van een legaal beveiligingsbedrijf en vervolgens bij evenementen de beveiliging proberen te regelen.

Hiermee wordt niet alleen schade aan de beveiligingsbranche toegebracht, maar lopen ook evenementen een groot risico om afgelast te worden indien tijdens controle blijkt dat de beveiliging niet in orde is.

Met gebruikmaking van al dan niet verlopen legitimatiebewijzen van verschillende bedrijven presenteren deze illegale beveiligers zich als een legaal beveiligingsbedrijf. Organisatoren denken dat zij met een bonafide bedrijf in zee gaan.

De politie adviseert organisatoren van evenementen dan ook om uitsluitend zaken te doen met beveiligingsbedrijven die door het Ministerie van Veiligheid en Justitie zijn erkend.

Evenementenorganisatoren worden dan ook geadviseerd om naar een afschrift van de Justitiële vergunning te vragen. Door alert te reageren heeft de politie van Groningen in de eerste helft van 2012 weten te voorkomen dat zich dergelijke illegale beveiligingspraktijken in de stad hebben voorgedaan.

Mede ter bescherming van de beveiligingsbranche en ter voorkoming van dit soort malafide praktijken is de afdeling Bijzondere Wetten van de Regiopolitie Groningen inmiddels begonnen alle beveiligingsbedrijven in Groningen te wijzen op de wettelijke inleverplicht van verlopen legitimatiebewijzen.

Bron: Politie Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s