Waar is Ilham Benchelh…?

De politie heeft met een grootscheeps onderzoek in en rondom de woning van de verdachte in de verdwijningszaak van Ilham Benchelh uit Siddeburen nieuw licht op de zaak willen werpen. Ook nu zonder resultaat. Sporenonderzoek in en om het huis en in een garagebox in Delfzijl hebben geen nieuwe feiten aan het licht gebracht.

Benchelh verdween op 10 januari 2010. Op het moment van de verdwijning was zij 36 jaar oud. Haar ex-man Kasem M.  is verdachte in het onderzoek. Vanwege nieuwe tips en zijn vertrek naar het buitenland besloot de politie nogmaals uitvoerig onderzoek te verrichten. Daarbij werd ook in een garagebox in Delfzijl naar aanwijzingen gezocht.

Ilham Benchelh belde op die bewuste avond in januari om negen uur met een vriendin. Daarna is niets meer van haar vernomen. Diezelfde vriendin tipte de politie acht dagen later over de verdwijning. De politie startte destijds een groot onderzoek.

Op 27 januari van dat jaar werd de toen 61-jarige ex-man van Ilham in zijn woonplaats Siddeburen aangehouden. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van zijn ex-vrouw. Er werd op tal van locaties naar de verdwenen vrouw gezocht. Vanwege een gebrek aan bewijs moest de politie de man uiteindelijk laten gaan. Hij is nog wel verdachte maar heeft altijd ontkend iets met de verdwijning te maken te hebben.

Het misdaadprogramma van Peter R. de Vries besteedde meerdere keren aandacht aan de zaak. De hoofdofficier van justitie van Groningen heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de vondst van Ilham Benchelh.

Vanwege nieuwe tips en het vertrek van de verdachte naar het buitenland besloot de politie de woning nogmaals overhoop te halen. In het huis werd forensisch onderzoek gedaan. In de tuin werd met behulp van een graafmachine naar sporen gezocht. Ook maakte men gebruik van speurhonden. Men hoopte naar aanleiding van het onderzoek nieuwe aanknopingspunten te vinden voor verder onderzoek.

De speurtocht bleef zonder succes. Benchelh blijft vooralsnog onvindbaar. Er wordt gevreesd voor een misdrijf. Er zijn veel aanwijzingen dat er iets aan de hand moet zijn, de keiharde bewijzen daarvoor ontbreken echter nog altijd.

Mensen met relevante informatie kunnen zich nog steeds op verschillende manieren bij de politie melden. Dat kan via het speciale telefoonnummer van het team Cold Cases 06 – 50274104, via de landelijke Criminele Inlichtingeneenheid (NCIE) 070 – 3458999, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief), via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis), persoonlijk bij een politiebureau in de buurt en via een DM (direct message) in Twitter aan @voorlichter.

Bron: Regiopolitie Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s