Professor, fantast of oplichter..?

Kent u ene Richard Carl Samson? De man schijnt tijdens de Bijlmerramp in 1991 met de Israëlische geheime dienst de Mossad te hebben samengewerkt, was volgens eigen zeggen in dienst bij de AIVD en dicht zichzelf de titel doctor toe. Hij doet voorkomen  alles te weten van pedo Sytze van der V. en wilde die informatie best met anderen delen.

Tijd om eens nader met hem kennis te maken. Het heeft er namelijk alle schijn van dat we hier met een ordinaire oplichter te maken hebben. Een man die in een fantasiewereld leeft. En als de zaken niet lopen zoals hij denkt dat het zou moeten, veinst hij volgens zijn slachtoffers een erge ziekte. Terminaal om precies te zijn.

RICHARD CARL SAMSON

MIJN VERHAAL OVER DE BIJLMERRAMP IN AMSTERDAM, 1991. IN 2003 GERAAKTE IK IN COMA EN ONDAnKS DAT IEDEREEN EN OOK ALLE ARTSEN HET NIET VERWACHTTEN KWAM IK NA 2 1/2 MAAND UIT COMA. WELISWAAR INVALIDE EN MET REST-VERSCHIJNSELEN…MAAR TOCH. IN MIJN ZELFSTANDIG WEBLOG MIJN DAGELIJKS LEVEN EN EEN BLIK TERUG NAAR….

Als je de hersenspinsels van Samson leest zou hij Hans Christian Andersen ongetwijfeld geduchte concurrentie hebben aangedaan als het er op aankomt een goed sprookje te vertellen.

Hoe erg kun je iemand voor de gek houden. Nou, dat gaat in Nederland zelfs vrij gemakkelijk. Er zijn genoeg mensen die anderen op hun blauwe ogen vertrouwen als ze met duur klinkende titels op de proppen komen. Samson lijkt zo’n man te zijn. Een beetje googelen levert een link naar een wazige site op waar je eigenlijk niks mee kunt. En een drietal links die nergens toe leiden.

Dus moeten we de informatie ergens anders weg zien te halen. Die komt al snel op tafel. Samson schijnt zich uit te geven als professor aan de Universiteit van Amsterdam. Ze noemen hem daar de Buldozer.

Er verschijnen echter vraagtekens als het verhaal opduikt van een jongen die hij eerder dit jaar via zijn eigen school aan een stageplek op de Universiteit zou helpen. Een autistisch kind die hij via een bevriende professor middels hypnose wel even van zijn autisme zou afhelpen. Een jongen en zijn mentors die hij met mooie praatjes wist in te palmen.

Alles leek uitgewerkt. Op het moment dat de stage eindelijk zijn beslag zou krijgen, verdween Samson echter uit beeld. Zijn ziekte had hem in april weer te pakken genomen. Hij lag volgens stervensbegeleider en tevens secretaris Mark Vermeulen opnieuw in coma. En de inzet en hulp van Samson was kennelijk nodig om deze bijzondere stage mogelijk te maken. Die komt er niet en ondanks het feit dat de ouders van de jongen herhaaldelijk om tekst en uitleg vragen, blijft het akelig stil.

Het heeft er alle schijn van dat Samson willens en wetens een kind met autisme in het ootje heeft genomen. Hem hoop gaf op een moment dat hij het niet meer zag zitten. Om de jongen daarna als een baksteen te laten vallen. Dat er iets niet in de haak is blijkt wel als er contact met de Universiteit wordt gezocht. Men kent het verhaal en betreurt de hele gang van zaken, maar van een professor Samson hebben ze op de Universiteit nog nooit gehoord.

De ‘professor’ is overigens van alle markten thuis. Als topfunctionaris van de AIVD zou hij in het geniep aan de ontmaskering van een groot netwerk van pedofielen gewerkt hebben. Een netwerk waaraan door hem secretaris-generaal Joris Demmink van Justitie werd gelinkt. Justitie gijzelde in deze kwestie twee journalisten, omdat ze hun bron, de Rolodex-man, niet wilden prijsgeven. Volgens Samson was hij die bron.

Hij is iemand die zich verzekerd zegt te weten van de steun van een doos vol BN-ers uit politieke en justitiële kringen die hem terzijde staan bij de oprichtingsvergadering van twee stichtingen op 26 maart in Den Haag. Daarbij duiken onder andere de namen op van VVD-ers Frits Huffnagel en Ton Elias, GroenLinkser Tofik Dibi, Boris Ham (D66) en namens de media journalist Koen Voskuil van het Algemeen Dagblad.

Voskuil reageert verbaasd: ‘In mijn jaar van onderzoek naar Joris Demmink heb ik ook Richard Samson een paar keer gesproken. Omdat dit gesprekken waren op achtergrondbasis wil ik hier niet verder over uitweiden. Wel wil ik kwijt dat ik nooit bij een oprichtingsvergadering ben geweest van welke stichting dan ook. Als ik hiermee in verband word gebracht, kan ik alleen maar zeggen dat het niet waar is.’ De politici geven eveneens niet thuis. Vanwege de toen heersende kabinetscrisis. Dat is althans de uitleg van Samson. Huffnagel is minstens zo verbaasd en de oud-politicus laat dat via Twitter ook weten.

De credentials van de deelnemers worden getoetst bij Justitie en BZ. Misschien hadden ze de geloofsbrieven van Samson beter kunnen onderzoeken. En eens een stevig gesprek met hem voeren. Dat wordt echter lastig. Omdat hij of zijn secretaris nergens op reageren. Ook niet op de aantijgingen. En of het er ooit van zal komen? Volgens mensen die met hem te maken hebben gehad niet. Omdat zijn terminale ziekte plotseling weer lijkt toe te slaan als de grond hem te heet onder de voeten wordt. En hij waarschijnlijk opnieuw in coma is geraakt…

21 gedachtes over “Professor, fantast of oplichter..?

 1. @abuse U kent Pedofielen die een kind niet daar aangeraakt hebben waar het niet hoort . ja sorry dat vind ik nu een bewering waar ik geen kant mee op kan. U bent natuurlijk niet Uw broeders hoeder wat zoveel inhoud als:U kunt niet alles zien of weten etc. van de persoon in-kwestie.
  Het lijkt mij evident dat alleen de veroordelende Pedo’s gestraft dienen te worden. Een ( latente )Pedo die volgens U niet aan kinderen zit wordt doorgaans niet als zodanig herkent en heeft derhalve niets te vrezen. dus over een kam scheren zoals U beweerd heeft is niet van toepassing,
  Met alle respect, Ik begrijp Uw thema niet helemaal.
  I

 2. Niet te geloven dat deze oplichter nog leeft. Ruim 20 jaar geleden heb ik hem leren kennen als “hoogleraar psychiatrie”. Ook toen al was hij door de medici in het Anthonie van Leeuwenhoek opgegeven. Hij hield zich in die tijd o.a. bezig met het lot van hoerenjongens in een kroeg in een zijstraat van de Amstelstraat in Amsterdam. Later bleek dat hij zich door de eigenaar van die tent in natura liet betalen door zijn boekhouding te verzorgen. Hij kon dan elk jongetje uitkiezen en zich uitleven. Thuis had hij een Marokkaans jongetje als lustslaafje (zogenaamd omdat hij een vooraanstaand beschermeling was van Pro Juventute) en er woonde een jonge jongen uit Friesland, die ook erg beschadigd is door hem.

  Samson was destijds een dikke vette kerel met een babbel die zijn weerga niet kende. Je kon er niet onderuit; hij was gewoon die hoogleraar en hij had niet lang meer te leven. Hij zou na ontvangst van een erfenis schatrijk worden. In goed vertrouwen heb ik hem in afwachting van die erfenis geld geleend, veel geld. Toen ik er achter kwam dat ik met een zeer geraffineerde oplichter te maken had, was het te laat. Aangifte van oplichting bleek zinloos op het politiebureau, ik had immers vrijwillig mijn geld aan hem gegeven.

  Ik begrijp dat hij inmiddels 20 jaar later, nog steeds beweert terminaal ziek te zijn en daarmee nog steeds misbruik weet te maken van goedgelovige mensen. Hij is een fantast, een formidabel acteur en inderdaad terminaal ziek, maar dan in zijn hoofd.

  Verder heb ik begrepen dat hij van oorsprong uit Breda komt en daar zijn leven niet zeker is omdat half Breda door hem is opgelicht. En verder ben ik verbaasd dat hij tot op de dag van vandaag justitie wist te ontlopen. Wees een gewaarschuwd mens als ene Richard Carl Samson zich tot u wendt.

 3. Kent u ene Richard Carl Samson? De man schijnt tijdens de Bijlmerramp in 1991 met de Israëlische geheime dienst de Mossad te hebben samengewerkt, was volgens eigen zeggen in dienst bij de AIVD en dicht zichzelf de titel doctor toe. Hij doet voorkomen alles te weten van pedo Sytze van der V. en wilde die informatie best met anderen delen.

  Nee heb nooit de “eer” gehad om deze heer te mogen kennen.
  En hij zou “alles” weten over mij?
  Zoveel weet ik zelf nog niet.

  Maar ja, als hij zoveel tijd met christa heeft doorgebracht weet hij uiteraard “alles”. Net als Christa (@skpabuse) zelf natuurlijk.

  In wat voor wereld leven dat soort mensen eigenlijk?

  sytze van der v.

  • Waarom moet die oplichter nou weer tijd hebben doorgebracht met Christa , ik zie dat namelijk nergens staan wel met SKPAbuse en die bestaan volgens mijn toch uit meer mensen dan alleen uit die vrouw die jij op je twitteraccount alweer zit te beschreeuwen als die rooie. Heb je al een dak boven je hoofd dat je de hele dag kan zitten loeren wat die mensen allemaal aan het doen zijn voor goeie dingen?

   Moet je nou eens kijken wat voor een uitglijder je weer maakt, begrijpend lezen is niet je sterkste kant geloof ik > @FritsHuffnagel @SKPAbuse De zoveelste uitglijder van de rooie heks. Een ongeschoolde huisvrouw, wat kan je er ook van verwachten<

   Wie zegt nou dat het die Christa is geweest als er een hele stichting achter zit? Dat wijfie is slim , weet wanneer ze haar mond open moet trekken en wanneer ze hem dicht houden moet en dat kunnen ze van jou niet zeggen he kindervriend. Die klep van jou moet open staan ongeacht of er iets zinnigs uit komt, Het was namelijk hun lijst niet ouwe maar die van die rolodexknakker,

   Stichting SKPA‏ @SKPAbuse

   Willen vanaf dit account nogmaals @FritsHuffnagel @RaymondKnops en @Borisham heel hartelijk danken voor hun respons op bericht van @dimov000

  • Christa offer haar tijd op aan het misbruik van kinderen en zoveel meer wat met kinderen van doen heeft, deze vrouw moeder,partner en mijn vriendin is een wijs mens en iedereen mag roepen van die rooie, maar vergis je niet ze is een vrouw en moeder een geweldig mens met een groot hart voor mensen ….ja zelfs een pedo wil ze nog begrijpen, en in mijn ogen heeft hij daar geen recht op, maar dat is onze Christa die het wel begrijpt ook al verzet ze er wel tegen, mijn vriendin Christa wil ook hen leren begrijpen,m ondanks dat onze kinderen slachtoffer zijn
   Christa vrouwtje je doet goed werk ga zo door……

  • In wat voor wereld leven dat soort mensen eigenlijk?

   Sytze van der V.

   In een wereld waar het hard werken is om kinderen tegen mensen te beschermen die smerige dingen doen met kinderen.

  • Pedo’s begrijpen is tot daar aan toe maar ze moeten wel stevig worden behandeld en mogen dus niet de dans ontspringen . Kennelijk ontspringen sommige onder ons WEL de dans gezien de massa-informatie die ons toekomt via de media.
   Wordt rechter en je kunt alles laten en doen wat “GOD veboden heeft”
   Fijn vooruitzicht !!

  • @Da-Vinci, er is een wezenlijk verschil tussen een pedofiel of een veroordeelde pedofiel, ook wel een pedoseksueel genoemd. Mensen maken die fout jammer genoeg vaker door middels het woordje ‘pedo’ hen allen op de grote hoop te gooien. Kan u zeggen dat er pedofielen zijn die bij hun laatste ademsnik van hun leven geen kind aangeraakt hebben daar waar het niet hoort aangeraakt te worden. Ook onder de pedofielen is een heel ‘assortiment’ voor het uitkiezen, de echte pedofiel zoals we deze maar even zullen noemen , dragen de last met zich mee van hen die niet met hun tengels van kinderen af weten te blijven. Een Robert M bijvoorbeeld wat niets meer met pedofilie van doen heeft overigens. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het tijd wordt dat de gemiddelde Nederlander eens leert te onderscheiden wie nu werkelijk de kindermisbruikers onder hen zijn, een vader die incest pleegt met zijn kind behoeft niet direct een pedofiel te zijn. Begrijpt u waar ik heen wil ?

  • Jammer, had graag gezien wat die kindervriend nu weer allemaal voor onzin had uit te kramen. Geen censuur gaan plegen graag, we zijn wel wat gewend toch?

 4. Ook al kom ik totaal andere hoek, frappant: in 2007 vertelde “Rolodexman” mij -exact- zelfde als in bovenstaande link is weergegeven m.b.t. Demmink. Juist door hem ben ik geintrigreerd geraakt. Kijk nu veel klokkenluideronline. Hij had hekel aan Micha Kat, afgunst ? Er zouden mensen van 1 vandaag bij hem opnames hebben gemaakt, maar ook bij hem was het halverwege 2007 opeens heel erg stil, er mocht niet meer over Demmink gesproken worden ? … Ook bedreigd, zoals -kennelijk- velen ?

  Ook nu zie je op Twitter dat alle berichten van 8 op 9 oktober al weer verwijderd zijn. Behalve die van ?Hofnar? Peter R.

  Mysterieus, net zo mysterieus als het feit dat Voskuil het -nu- wel aandurfde ? Of kent hij de rechterlijke Macht nog niet zo goed ?

  (Koop zelden nog krant, jl. zaterdag -sprong- Demmink kop mij in oog … kijk niet zoveel Klokkenluideronline.nl meer te emotionerend te zien wat er onder “rechtsstaat” moet worden verstaan, zelf nodige ervaringen met notarissen advocaten gerchtsdeurwaarders. Vraag me wel eens af of er soms nog niet-corrupte mensen bestaan ?)

  • Tante Astrid ik snap even niet wat je bedoeld met in 2007 vertelde hij mij hetzelfde, kent je of u die Samson dan zelf? En wat voor een berichten en van en bij wie zijn die verwijderd? Misschien wat voor die stichting om daar wat meer vanaf te weten want ik zie dat die volop in onderzoek zitten met de justitie er zelfs bij en dat is niet mis!

  • Beste Wiebe, hartelijk dank dat u me opmerkzaam heeft gemaakt op het bericht van tante Astrid. Inderdaad doet het overkomen als ik haar bericht zo lees dat zij in contact is geweest met de heer Dimov , de rest van het verhaal eromheen begrijp ik niet goed. Is allemaal nogal warrig geschreven maar inderdaad, als mevrouw zou willen hebben wij graag een luisterend oor voor haar betreffende haar contact met de heer Dimov. Alle kleine beetjes helpen immers om een zo groot mogelijk totaalplaatje te vormen over deze ,naar het schijnt gewetenloze schurk, die niet schuwt om een jongeman met autisme de afgrond in te boren.

   Uw bewering dat de heer Dimov overigens nog steeds de Rolodexman kan zijn, oftewel bij de AIVD heeft gezeten, delen wij. Meneer mag inmiddels wel ontmaskert zijn als zijnde een ziekelijke leugenaar, we hebben wel deglijk ook bewijs dat hij zeer onderlegt en tevens docent was. Bewezen is dus dat hij een meester is in het misleiden van mensen, maar nog nooit dat hij niet bij de AIVD gewerkt heeft, de Rolodexman is/was maar wat niet is kan nog komen..

 5. Al eerder is er veel geschreven over Richard Carl SAMSON, een geesteszieke man uit Den Haag die, om welke zieke reden dan ook, constant de aandacht op zichzelf tracht te vestigen, waarbij hij makkelijk misbruik maakt van een autistisch kind of een groep van kinderrechtenbeschermende organisaties.

  Op dit moment bukt Nederland onder een politiek zeer pijnlijke zaak genaamd de Demmink-gate en wat zie ik nu? Ook SAMSOM komt daar WEER naar voren en nu middels vervalsing van diverse documenten (de 23 pagina’s met namen en rugnummers zoals eerder vermeld) waarbij de vermelde namen en koppelingen 100% waarheid zijn (dit gecontroleerd met 2 afzonderlijke onderzoeksjournalisten die al jaren met deze Demmink-zaak bezig zijn) doch waarbij SAMSOM de koptekst van pagina 2 en de voettekst van de laatste pagina, t.g.v. zichzelf om als AIVD categorie A5 medewerker over te komen, heeft vervalst/aangepast.

  Hierbij de link naar dit heftige onderzoeksdocument:

  http://nl.scribd.com/doc/86555793/Numeriser0002

 6. Hartelijk dank Nanko om van de informatie die we je ter inzage hebben toegestuurd dit artikel te maken die in feite nog een zwakke afspiegeling is van de waarheid zoals wij deze kennen aangezien wij maanden practisch dagelijks contact met de ‘Rolodexman’ hebben gehad.

  Daar waar op het internet de gemoederen omtrent meneer Samson eindelijk rustig werden kabbelden die van ons van week tot week verder, kregen wij meer en meer zicht en inzicht in het wel en wee rondom dit bizare figuur. Het moet gezegd, elk gesprek die soms uren duurden waren van een dusdanig gehalte dat je mond na het gesprek te hebben beëindigd nog ruim een half uur openstond van opperste verbazing. Wat was deze man geniaal, op velerlij gebied, wat een kennis en wereldvent, met wie hij allemaal contact had gehad en kende. Heeft zelfs een ansichtkaart thuis van de dalai lama . Maar hoe kan het ook anders, hij is immers ‘savant’ zo vertelde hij en als we dit opzoeken bij wiki zit daar zeker een kern van waarheid in http://nl.wikipedia.org/wiki/Idiot_savant

  Maar tja, ondertussen zijn wij er maar mooi klaar mee, zien wij een modern ingericht kantoorpand ergens aan de gracht aan ons neus voorbij gaan, die nieuwe auto die beter bij onze positie zou passen eenmaal regelmatig in contact met de leden van o.a. de Tweede Kamer http://twitter.yfrog.com/z/esuqluzj kunnen we ook op ons buik schrijven. Hadden graag aangeschoven aan tafel met o.a. mevr Arib en de heer Hufnagel, gezwommen in het zwembad op het dakterras waar een open haardvuur de sfeer nog eens extra een warme tint zou geven. Jammer genoeg ging dit dus niet door allemaal , menner Samson geraakte in ene in coma , dat schreef zijn stervensbegeleider in ieder geval die opmerkelijk genoeg de zelfde schrijfstijl als de heer Samson had, zeer bijzonder.

  Met de jongeman die meneer Samson willens en wetens nog iets verder de afgrond in geholpen heeft dan waar deze knul al in beland was gaat het gelukkig iets beter nu.
  Hij begon net na een traumatische ervaring, welke hij ook aan de heer Samson verteld had, weer vertrouwen in de mens terug te krijgen. Op dit moment is dat vertrouwen nihil, dankzij de heer Samson. Dan zwijgen wij nog over de schaamte die zich van hem meester maakte toen hij zich afvroeg hoe hij dit alles aan zijn mentors en klasgenoten moest vertellen. Wat de heer Samson bewogen heeft om zulk een schoftenstreek uit te halen..we komen er niet achter want krijgen geen antwoorden op onze vragen. Het blijft doodstil de kant van Den Haag uit, idd misschien weer in coma..

  Rest ons nog één ding, alle info ons toegezonden en inderdaad nergens op het internet verder te vinden die te maken hebben met de Demmink zaak, zeer vertrouwelijke info , correspondentie over en weer tussen hem en bepaalde personen..Wat is hier waar van, een aangifte ondertekend en al, wie zegt dat dit alles ook niet fake is? Hij de Rolodexman? Zeg nooit nooit, maar iemand die in zo een fantasiewereld leeft , laat zien niet de persoon te zijn die hij in werkelijkheid is..wat kan je daar nog van geloven?

 7. Tsja, is een man van veel woorden en weinig daden
  Mijn spreek voor hem is *veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven*
  Tot dat tie wordt ontmaskerd

 8. Schokkend om te lezen dat Richard Carl Samson (RCS) nu “willens en wetens” een in nood verkerend slahtoffer heeft misbruikt voor eigen …… Ja, waarom doet hij dit eigenlijk, is zijn geestesziekte zo erg?

  Zoals bekend heb ik RCS ruim een jaar geleden persoonlijk “mogen” ontmoeten in de woning van Maria Genova, dit samen met onderzoeksjournalist Coco Gubbels en nog zo een 10 getuigen, waaronder een tv ploeg van Al Jazeera o.l.v. de engelse producer Julia Rooke.

  Coco Gubbels en ik hebben, dit gezien onze “onderbuikgevoelens” omtrent RCS, in samenwerking deze RCS direct diep nagetrokken. Het verslag van deze samenwerking is te lezen op:

  http://www.nieuws.be/nieuws/Brononderzoek_waarheidsvinding_TOP-functionaris_AIVD_ca7e8d37.aspx

  Groet,

  Jacques Smits

  • Ja en toch staat er nou dat hij wel zeker docent is geweest, dat schreef Boris Ham op twitter bij die stichting die hem hebben ontmaskert https://twitter.com/Borisham/status/256015994647097345

   Dus hoe die man ook alles bij elkaar liegt er zijn toch dingen van waar blijkbaar waar hij mee loopt te pronken dus kan hij ook bij de AIVD hebben gezeten en die rolodexman zijn geweest en dat is wat jij blijft afstrijden dat hij dat is of was en daar heb jij geen bewijs van kunnen leveren.

 9. Lol.
  Ik volg 4 links:
  1 de website kan niet worden weergegeven.
  2 Wij zijn tijdelijk ofline ivm onderhoud
  3 De website kan niet worden weergegeven
  4 De domeinnaam ****** is geregistreerd door of voor een klant van Web-Oke.nl.
  Samson kan gelijk gaan puinruimen als hij weer eens bijkomt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s