Sinterklaas is Wim dankbaar…

Wim Dankbaar heeft zijn strijd gestaakt. De complotdenker zegt zijn handen van de zaak Marianne Vaatstra af te trekken. Omdat hij en zijn gezin de laatste tijd nogal wat bedreigingen te slikken hebben gekregen. Aan zijn mening doet dat echter niets af. Jasper S. zit onschuldig vast en er is in zijn ogen wel degelijk sprake van een complot. Dat half Nederland vindt dat Dankbaar rijp is voor opname in een psychiatrische inrichting zal hem een worst zijn.

door Koen van Lannik 

De website van Dankbaar werd de laatste tijd behoorlijk onder vuur genomen. Hij zegt dat hij gecriminaliseerd wordt door de opruiende staatsmedia. Voor het verkondigen van de waarheid en de strijd voor het goede. De sfeer is grimmig en dreigend geworden.

Naast de verbale verwensingen op het internet, word ik nu ook al telefonisch uitgescholden door figuren die zich niet identificeren en niet willen of kunnen uitleggen waarom ze zo boos zijn. Ja zelfs word ik midden in de nacht wakker gebeld met beloftes van fysieke bedreigingen als Ik kom naar je toe en ruk je de kop van de romp, dat is geen bedreiging maar een belofte!

Deze ‘belofte’ komt volgens hem niet van een anoniem iemand. Hij weet wie het dreigement heeft geuit en hoopt van harte dat er een dag komt dat de persoon in kwestie, door de feiten ingehaald, zijn excuses zal maken.

De grote vraag die de redactie van Webjournaal de laatste dagen meerdere keren kreeg voorgelegd was deze: ‘Zou die Dankbaar niet gewoon hebben ingezien dat hij met een kansloze missie bezig is geweest? Zou hij wellicht daarom de bedreigingen hebben verzonnen? Zodat hij toch nog op een sjieke manier het hazenpad heeft kunnen kiezen?’

Dankbaar vindt van niet. Volhard in zijn stelling dat er een onschuldig iemand achter de tralies zit en dat de werkelijke daders in hun vuistje zitten te lachen. Ik las onlangs een column waarin stond dat je gewoon in je eigen waarheid moet blijven geloven. Als je dat lang genoeg doet ga je vanzelf je eigen leugens als de enige waarheid zien. Ben je niet meer vatbaar voor tegenargumenten. Omdat die niet in je zelfverzonnen waarheidsvinding passen.

En laten we nou eerlijk zijn, veel meer dan wat vage toespelingen hebben Dankbaar en mensen zoals de totaal ontspoorde Micha Kat niet uit de hoge hoed kunnen toveren. Ik bedoel, je komt niet echt geloofwaardig over als je denkt dat de vader van Marianne met drank is omgekocht door Justitie en dat de moord op de tiener wel eens in verband gebracht zou kunnen worden met geheime pedo-netwerken en een mogelijk homofiele prins die in coma ligt? Dan komt een dwangbuistherapie wel erg dichtbij.

Inmiddels is duidelijk dat de vrouw van Jasper S. en zijn kinderen terug willen naar de boerderij. Burgemeester Bilker van de gemeente Kollumerland gaat binnenkort met hen over een mogelijke terugkeer praten.  Op welke termijn dat gerealiseerd zou moeten worden is nog even de vraag. De bewoners van Oudwoude hebben laten weten het gezin met open armen te zullen ontvangen. Een reactie die hen te prijzen valt. Temeer omdat het gezin van S. net als de familie Vaatstra, eveneens  in een nachtmerrie terecht is gekomen. Eentje die misschien ooit zal vervagen maar nooit meer verdwijnt.

En het is niet aan mensen als Dankbaar en Kat om dat vuurtje smeulend te houden. Met bewijzen aan komen lopen die niet te bewijzen zijn. Alleen maar vanwege het feit dat ze een waanidee hebben die hoe dan ook verkondigt moet worden. Ten koste van alles en iedereen.

Ennuh…. psssssttt…. heren Dankbaar en Kat. Sinterklaas bestaat echt niet meer hoor… Maar hij vraagt wel of u dat voor uzelf wilt houden. Om al die goedgelovige kindertjes niet voor hun hoofd te stoten of ons met een mogelijk nieuw complot op te zadelen.

19 gedachtes over “Sinterklaas is Wim dankbaar…

 1. Stel nou eens dat die Dankbaar gelijk heeft, gaan al die mensen die nu tegen hem tekeer gaan hier op dit podium dan ook op de blote knieën om hun excuses aan te bieden? Ik blijf het vreemd vinden dat we iedereen over de zaak Vaatstra horen praten maar nergens de moeder zien opduiken. Zij zal toch ook wel iets te zeggen hebben? Is ze monddood gemaakt? Durft ze niet? En waarom dan niet? Omdat ze dingen weet die beter maar niet naar buiten kunnen komen?

  • Aldert Jansma,

   Stel nou eens dat Jasper S. door de rechters veroordeeld wordt voor de moord op Marianne.
   Gaan alle medestanders van Kat en Dankbaar dan ook op de blote knieën om hun excuses aan te bieden?

   Marianne’s moeder is niet monddood gemaakt, ze is helemaal kapot en kan niet meer.
   Dat waren haar eigen woorden. Heb hier toch eens begrip voor….

  • Nou ja, ik heb alleen maar gezegd ‘stel dat…’ En ja, als inderdaad blijkt dat Jasper S. de werkelijke dader is dan moeten alle Kat en Dankbaar-vrienden ook op de knietjes. En voor wat betreft Maaike Vaatstra? Ik denk dat iedereen binnen die familie stuk zit. Toch doet iedereen zijn of haar verhaal. Behalve zij.

 2. Er is geen hond die Wim Dankbaar is met zijn idiote fantasieën. De familie Vaatstra heeft Wim Dankbaar talloze keren gevraagd om te stoppen met zijn Don Quichot-strijd. Terwijl hem meerdere malen is geadviseerd een charismatische psychiater te zoeken die met heel veel werk hem wel weer sociaal in de maatschappij krijgt en weer tijd besteedt aan zijn eigen gezin wat een goede vader betaamt te doen in plaats andere gezinnen te terroriseren met hallucinerende fantasieën. Hij kan beter een fictieboek schrijven. Dat wordt zeker een bestseller.

  • Onrechtbestrijders wordt het aanvankelijk altijd moeilijk gemaakt. In het begin waren er ook figuren die vonden dat Martin Luther King afgeknald moest worden en Nelson Mandela opgesloten. Jouw reactie is voor mij “business as usual”. Dat je niet voor je identiteit durft uit te komen ook. Figuren als jij horen er nu éénmaal bij.

 3. Voor het verhaal van Spencer en Wietze is maar 1 bron: Spencer. Alle andere bronnen en de feiten ontbloten hem als een leugenaar. Het verhaal van Geke dat Ali en Feik zijn banden lek hebben gemaakt, en Spencer uit het dorp met de auto is opgehaald door zijn moeder, wordt bevestigd door het feit dat dat Spencer’s fiets een lekke band had. Dit is een feit dat rechtsstreeks van Bauke komt:

  Rond datzelfde tijdstip (08.30 uur die zaterdagmorgen) belt een bezorgde Bauke Vaatstra, naar het adres van Spencer omdat Marianne niet thuis gekomen is. De vader van Spencer, Dick Sletering, zegt: “Ik denk wel dat Spencer thuis is want zijn fiets staat hier in de schuur met een lekke band”. Spencer springt op de fiets van zijn moeder en gaat naar het centrum van Buitenpost waar hij toevallig vriend G.A. tegenkomt. Samen zoeken zij de omgeving van “De Swadde” en ‘t Paradyske af, zoals o.a. achter de voetbalvelden, de Fierljepplaats, de weg ‘t Paradyske naar het AZC en tot aan de achterkant van de parkeerplaats van het zwembad. Een route die dus niets te maken heeft met de door Spencer officieel verklaarde route die hij zegt samen met Wietze en Marianne te hebben gevolgd “tot aan het tunneltje” zoals hij direct tegenover de ouders van Marianne verklaarde en “tot aan De Swadde” in zijn officiële verklaring tegenover de politie en de media.

  Ergo, als Spencer liegt, kan Jasper niet de dader zijn. En Spencer liegt, dat weten de Vaatstra’s ook. Daarom is het zo erg dat juist zij Jasper in de media afmaken. Er wordt nu een tweede familie slachtoffer van het bedrog van Justitie, maar in hun blindheid om de zaak opgelost te willen zien, beseffen de Vaatstra’s dit niet. Met uitzondering van Maaike natuurlijk.

  Uit het dagboek van Maaike:

  Mijn man (Bauke) komt naar beneden en belt naar haar vriend Spencer in Buitenpost en die zegt: ‘We hebben een fiets voor haar gecharterd, waarop ze naar huis is gegaan’.
  Een fiets, hoe kan dat nou? Spencer zou toch de taxi voor haar betalen, dat beloofde hij haar en daar was ik als moeder bij. Waarom is dit niet gebeurd? Ze kwam altijd veilig thuis. Ze was nog nooit op de fiets bij donker naar een bar geweest en ze had dit nooit gedurfd.

 4. We kwamen gewoon te dicht bij het vuur en daarom tracht het OM dat vuur te doven met een nog grotere leugen die een normaal mens zich niet kan voorstellen. De meeste mensen kunnen zich niet voorstellen dat de top van justitie de daders van deze moord stiekem heeft weggesluisd.En nog minder dat nu een onschuldige man wordt geofferd om dat oorspronkelijke misdrijf onder het tapijt te houden. Een groot bedrog wordt begraven onder een nog groter bedrog.

  Aanvankelijk dacht men weg te komen met de zaak onopgelost te laten, maar vooral het laatste jaar werd steeds duidelijker dat de justitietop de daders stiekem buiten beeld heeft gebracht. Dit geloof begon wortel te schieten en het begon op te vallen dat het OM cruciale vragen en bewijzen negeert. Met Jasper als dader proberen ze dat in 1 klap weg te vagen en de aandacht daarvan af te leiden.

  Het is de propaganda techniek van Hitler die in Mein Kampf schreef:

  All this was inspired by the principle — which is quite true in itself — that in the big lie there is always a certain force of credibility; because the broad masses of a nation are always more easily corrupted in the deeper stata of their emotional nature than consciously or voluntarily, and thus in the primitive simplicity of their minds they more readily fall victims to the big lie than the small lie, since they themselves often tell small lies in little matters but would be ashamed to resort to large-scale falsehoods. It would never come into their heads to fabricate colossal untruths, and they would not believe that others could have the impudence to distort the truth so infamously.

 5. Voor al die mensen die mij zeggen: “Zou je je nu niet even stil houden tot we meer weten en er een verklaring van Jasper naar buiten komt?”
  NEE! Want die verklaring komt voorlopig niet. Deze onschuldige man wordt minstens 3 maanden in beperking gehouden en wordt nu zwaar psychisch gemarteld om een valse bekentenis af te leggen, waarbij zijn advocaat hem nog een handje probeert te helpen.
  En ondertussen gaat zijn bedrijf naar de knoppen. Oudwoudenaren, verenigt u, sta achter uw dorpsgenoot en houd zijn boerderij draaiende! Want ik verzeker u: Deze man is volstrekt onschuldig en wordt genaaid door Justitie met vals bewijs. En zegt u alstublieft ook tegen zijn autoritaire vader dat hij de schellen van zijn ogen haalt en zich niet meer zorgen moet maken over zijn respect in het dorp, dan over de schuldvraag van zijn zoon!
  Hoe kan ik dit nu aan uw verstand peuteren?
  Stelt u zich even voor dat wat Jasper overkomt, uw vader of zoon overkomt. Hij wordt opgepakt voor een moord, te gruwelijk om er een voorstelling van te maken. In zijn eentje zou hij een meisje van 16 van de fiets gesleurd hebben en haar dubbel hebben verkracht en vervolgens hebben vermoord en de keel hebben doorgesneden! Anaal en vaginaal verkracht! Stelt u zich even voor hoe dat dat gegaan is. Hij was dus nog niet klaargekomen vaginaal, had nog steeds een stijve en besloot toen nog even anaal aan zijn gerief te komen? Gelooft u het zelf?
  U snapt nog steeds niet dat Marianne na een gangrape is vermoord door een stel agressieve, getraumatiseerde asielzoekers uit een Irakees oorlogsgebied waar geen wetten gelden? Laat staan respect voor vrouwen? U snapt nog steeds niet dat ze helemaal niet in dat weiland aan haar eind is gekomen? Dat deze daders vervolgens door Justitie stiekem zijn weggesluisd en dat Jasper nu moet boeten om dat geheim voor eens en voor altijd onder het tapijt te houden? U snapt nog steeds niet dat u voor de gek gehouden wordt door Justitie?
  Terug naar de stel dat vraag: U kunt niet met uw vader of zoon communiceren want hij wordt volledig in beperking gehouden. Maar hij heeft wel een advocaat die WEL met hem kan communiceren. Wat is het eerste dat u wilt weten van deze advocaat?
  Of uw vader of zoon een verklaring heeft afgelegd met betrekking tot zijn schuld! Ja toch?
  Nu zegt deze advocaat: Ik zeg lekker niets! Bent u dan ook laaiend op deze advocaat? Of concludeert u dan ook meteen dat dit een corrupte advocaat is die niet de belangen van uw vader of zoon (en die van u) behartigt?
  Moet ik het echt nog voorkauwen? Het simpele feit dat er nog geen bekentenis is, betekent dat Jasper KRACHTIG schuld ontkent! Want u dacht toch niet dat het OM een bekentenis niet bekend zou maken zodra die er zou zijn?
  Word wakker mensen! Sta deze man en zijn gezin bij! Roep op tot zijn bevrijding! Sta niet toe dat deze man nog 3 of 4 maanden gemarteld wordt en zijn bedrijf naar de knoppen gaat!
  Wilma! Je moet je diep en diep schamen dat jij hebt geprobeerd de flyer-actie voor Jasper in Oudwoude tegen te houden. Ik snap best dat de familie Vaatstra de zaak wil afsluiten, maar toch niet over de rug van een onschuldige dorpsgenoot en zijn gezin?
  Je zus Ineke zegt op TV dat Marianne absoluut niet vrijwillig met Jasper is meegegaan. Kan ze ook reconstrueren waarom ze dan wel is mee is gegaan in dat weiland? Je broer Johan zegt dat Marianne hem tot twee keer toe heeft beloofd te bellen als zij geen taxi kon regelen om naar huis te komen. En nu gelooft hij het verhaal van Spencer en Wietze dat zij Marianne alleen naar huis hebben laten fietsen in de nacht op een gestolen fiets? Marianne heeft haar belofte aan hem gebroken? Is hij nu helemaal belatafeld?
  Want het verhaal van Spencer en Wietze is het enige scenario waarin Jasper de dader is. Dit verhaal hebben jullie, inclusief Bauke, nooit geloofd. Door nu Jasper als dader te willen zien, geeft de familie Spencer en Wietze gelijk. De leugen waar het allemaal mee begon, wordt nu door de familie als waarheid bestempeld. Heeft Bauke al excuses gemaakt aan de familie Sletering, dat het zooo fout was om aan Spencer te twijfelen? Heeft hij al aan Stephanie gevraagd of ze ook zo blij is dat de echte dader is gepakt en Wim Dankbaar definitief ongelijk heeft? Of wil Bauke haar niet in huilen zien uitbarsten en de waarheid horen?
  Jullie willen zoooooo graag dat Jasper de dader is dat er zelfs gelogen wordt dat hij een bekentenis heeft afgelegd op de dag dat hij werd aangehouden. Nietwaar Heideman, vriend van Johan? Hoe weet jij nou dat hij een bekentenis heeft afgelegd als hij in beperking zit? Dat zou al onrechtmatig zijn, maar ik begrijp wel dat de wens de vader van de gedachte is. Of eigenlijk moet ik zeggen, de vader van de leugen.
  Allemachtig, wat laten jullie je brainwashen door dit misdadige OM! In en in triest!
  Maaike, Maaike, wat ben jij een dappere, verstandige vrouw om weerstand te blijven te bieden tegen je eigen gezin en de propaganda tsunami van het OM! Daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen! Vergeleken met jou ben ik een slapjanus. Je kinderen moeten toch wel iets van je genen hebben meegekregen?

  • Deze reactie heb ik nog toegelaten, ondanks de lengte daarvan. Op grond van die constatering heb ik uw tweede reactie echter wel geweigerd omdat inkorten geen optie was…

  • Nanko, Je kunt hem ook in twee stukken hakken? Lengte kan toch geen reden zijn om een reactie niet te plaatsen. Dit artikel gaat over mij en probeert mij belachelijk te maken. Mag ik mij niet verdedigen?

  • Iedereen mag zich hier verdedigen maar dit soort lange epistels worden niet snel gelezen. Hou het kort en bondig en ik plaats hem alsnog.

  • Wim Dankbaar, hou nu eens op de familie Vaatstra lastig te vallen.
   Je bent respectloos, ook jegens je vrouw en kinderen die je een aantal dagen geleden had beloofd om te kappen.
   Overzie de consequentie’s van je te grote ego nou eens.
   Je raakt meer kwijt dan je lief is!

 6. wim dankbaar is vele malen verzocht om de idiote fantasieen te staken
  door fam vaatstra die het boek gesloten wil
  maar dankbaar gaat door met mail en onzin verhalen zonder onderbouwingen
  don quichot en de windmolens is zijn tweelingbroer denk ik

 7. Dat half Nederland vind dat Dankbaar en Kat gestoord zijn en opgesloten moeten worden ( zonder psysgiesch onderzoek ) zegt meer over de bevolking dan of de 2 heren het verkeerd zien.
  Maar ja, als je de TV aanzet is het 1 grote show van PR de Vries.
  Bij de persverklaring was hij nog meer aan het woord dan de Politie dame met het vele goud op haar schouders .Is dit een zaak van de ” grote speurder ”
  of van justitie / OM ?
  Dat opsluiten gebeurde overigens in het Oostblok ook, werd toen dictatuur genoemd.

  Wat denkt de Nederlandse bevolking eigenlijk over de vrijspraak van Westenberg en Kalbfleisch in de zaak Schipshol ? Kent de bevolking deze zaak ?
  Is Dhr Poot wellicht ook krankzinnig ?

  En heeft justitie niet eerder geblunderd ?
  Schiedammer parkmoord , Deventer moordzaak , Ina Post, Putten ?

  Of moet we alles geloven ?
  Rutte heeft ook zo vaak beloofd dat er geen geld meer naar Griekenland gaat
  maar dat is weer van andere orde.

  Ben het dus wel met DaVinci eens.
  Ergste is nog het nieuwe leed wat de familie Vaatstra weer moet meemaken.
  Dat deze zaak weldra opgelost word en de Familie rust krijgt.

 8. Wanneer je de strijd moet staken omdat men je telefonisch naar het leven staat is domweg nooit goed te praten of iemand nu gelijk heeft of niet, persoonlijk vind ik zoiets primatengedrag , het recht van de sterkste zoals U wil.
  En Koen heel stoer om na te trappen , zoek een thema waar je echt mee kan scoren of verdiep je ergens in ! Dit is zo cliché maar vooral goedkoop !

  • Ik denk dat hier iemand anders aan het natrappen is en dat u in dat opzicht de plank dus misslaat. Kat en Dankbaar delen constant schoppen uit richting de familie Vaatstra met hun vage beschuldigingen. Ze hebben geen enkel idee welk leed ze veroorzaken met hun krankjoreme theorietjes.

  • Wanner U met “iemand” de schrijver bedoeld vervalt U weer in een cliché “” nee U trapt na “” ?? In mijn beleving reageer op Uw verhaal .Maar dat ter zijde .
   Constant is een ruim begrip ,bovendien had ik niet het idee dat er schoppen richting de Familie Vaatstra werden uitgedeeld,verdiep U in de Zaak ik verzeker U dat het oplucht .
   Wellicht worden dan om maar in Uw termen te blijven de krankjorume theorietjes wel goede theorieën,waar U niet in gelooft hoeft bij uitstek niet zaligmakend te zijn.

 9. Beide heren zijn al een poosje het spoor bijster.
  Vooral Kat begint psychopathische trekjes te vertonen.
  Dankbaar doet er verstandig aan zijn strijd te staken, wát de werkelijke aanleiding ook moge zijn!

  • Dankbaar doet er verstandig aan zijn strijd te staken, wát de werkelijke aanleiding ook moge zijn!

   Enige rust in de tent zou welkom zijn, zeker voor de fam. Vaatstra te gek voor woorden dat deze mensen nog lastig gevallen worden,wat de waarheid ook mogen zijn voor deze mensen moet er rust zijn !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s