Roze plopkaphooligans…

Journalist, blogger en fervent twitteraar Chris Klomp uit Groningen heeft zijn twitteraccount opgeheven. Volgens de Stadjer vanwege bedreigingen en intimidatie. Klomp kreeg het onlangs aan de stok met Dominique Weesie van PowNed. Hij stuurde een tweet de wereld in met de boodschap het helemaal niet erg te vinden als verslaggevers van PowNews in elkaar worden geslagen. Klomp juicht het zelfs toe. Die tweet leverde hem een stortvloed aan commentaar op. Hij zou oproepen tot het plegen van geweld.

Ik ken de rechtbankverslaggever iets langer dan vandaag en weet dat hij soms vreemd uit de hoek komt. Heel vaak heb ik echter het idee dat hij bepaalde uitlatingen van een sarcastisch sausje wil voorzien maar dat dan vergeet uit te gieten. Maar even zwart-wit gesproken is zijn uitlating niet eg handig geweest. Misschien zelfs wel tendentieus.

Klomp kan rauw, provocerend en dwars zijn. Dat zou PowNed moeten aanspreken. Het is precies wat ze zelf nastreven. En dus kun je ook stellen dat ze een koekje van eigen deeg hebben gekregen. Heel eerlijk gezegd heb ik ook wel eens de neiging om die gasten op hun bek te timmeren. Maar dat mag ik waarschijnlijk niet zeggen. Het zou verkeerd uitgelegd kunnen worden. Alhoewel, ik reageer in een emotionele bui. Dan mag het namelijk wel want PowNed wil emotie oproepen. Zegt onvoorspelbaar en gevaarlijk voor iedereen te zijn.

Chris Klomp: PowNed is de man aan de bar die vlak voor sluitingstijd de dronken aanwezigen beschimpt. Onder de vrijblijvende vlag van de vrije meningsuiting.

Ik geef toe dat ik elke avond naar Powned kijk. Naar dat opgeschoten gabbertje met zijn vaak doorzichtige vermommingen en de hoogst irritante Rutger. Omdat het soms best vermakelijk is wat ze aan het doen zijn. Heel vaak echter lukt het de roze plopkaphooligan en zijn maatjes moeiteloos om mensen tot het uiterste te drijven. Sterker nog, over de grens van het toelaatbare te gaan.

Rutger zuigt en sart dat het een lieve lust is. Durft oudjes keihard in het gezicht te zeggen dat ze eigenlijk al te lang op deze aardkloot hebben rondgelopen. Kijk, dat zou nog eens mooie televisie zijn geweest. Als zo’n bejaarde hem na een dergelijke opmerking met zijn wandelstok op de bakkes had gemept. Sorry, dat ontglipte me even. Soms komen dat soort emoties gewoon bovendrijven…

Het oudje zal echter wel stokdoof zijn geweest of de hint niet hebben begrepen. En als er wel iemand opstaat die Rutger een klap op zijn slecht gekapte kop geeft, loopt hij te janken als een klein kind wiens snoepgoed plotsklaps is verdwenen. Het leven bestaat uit incasseren en uitdelen. Bij Powned hebben ze daar kennelijk niet van gehoord. Willen ze alleen maar uitdelen.

Dat uitgerekend Chris Klomp van het twittertoneel is verdwenen zegt wel iets over de manier waarop men op zijn tweet heeft gereageerd. Normaliter gaat hij de confrontatie niet uit de weg. Het is echter verstandig dat hij zichzelf even wegcijfert. Een poosje uit het licht van de schijnwerpers blijft. En niet omdat hij moet wijken voor het inhoudsloze gebral van sommige reaguurders. Of welke andere idioot dan ook die in een foute tweet genoeg aanleiding ziet om mensen te intimideren en te bedreigen.

15 gedachtes over “Roze plopkaphooligans…

 1. Ik geloof dat ik blij ben dat ik powned niet ken. Maar als ik dit zo lees zijn dat de voorbeelden van pestgedrag, en dus mede verantwoordelijk voor …

 2. Ik heb die hele toestand een beetje op afstand gevolgd en ben van mening dat zowel Powned als Klomp niet moeten zeuren. Ze zoeken allebei de grenzen op en, zoals hier ook al is gezegd, schromen niet om dezen te passeren. Dan kun je verwachten dat je een draai om je oren krijgt. Wat overigens niet wil zeggen dat ik geweld goedkeur.

 3. Jean, misschien begrijp ik je verkeerd maar dacht niet dat hier de plusjes of minnetjes van belang waren maar eerder waar het verhaal inhoudelijk om gaat, n.m. PowNed versus Chris Klomp.
  Tevens vind ik dat Nanko met dit verhaal heel dicht bij zichzelf is gebleven, dus wel degelijk zijn eigen mening geeft, ook over Chris.

  • Hoi aka,
   Zoals Nanko ook al aangaf, die plusjes en minnetjes zijn compleet kinderachtig.
   Maar je kent me, ik weet me aan te passen. 😉
   http://rechtbankverslaggever.wordpress.com/2012/12/01/de-krokodillentranen-van-powned/
   Bij een eigen posting heb ik het tellertje op 50/50 gezet en Cpt. Iglo heeft zo’n drie keer 130 minnetjes.
   Als die “Nog nooit van iemand heeft gehoord” zal de grote vrager niets vragen, maar haalt hij mensen zonder hoor en wederhoor door de str*nt. De persoon in kwestie weet dat niet eens, moet het van anderen horen.
   Als je reclameert krijg je een grote mond en een IP ban en terwijl jezelf niet meer zou kunnen lezen wat men daar over je schrijft doet die lamstraal het nog eens dunnetjes over.
   Kijk Chris en Nanko hebben een naam en een gezicht, zelfs Jacques Smit heeft een naam en een gezicht en ook nog een telefoon waarop hij bereikbaar is.
   Rutger van powned staat met zijn brutale smoel wel recht voor mensen die hij het bloed onder de nagels uithaalt.
   Maar die frats van Cpt Iglo, inmiddels drie jaar gelden toen Broken Tulip van start ging ben ik niet van plan te vergeten. Misschien is ooit iemand pissig genoeg op die hobby journalist om het me per ongeluk te laten weten:
   Wie weet waar Willem Wouters woont?
   (Zo Cpt Iglo toevallig Willem Wouters zou heten.)
   n.b. Nanko geeft mooi zijn eigen mening binnen zijn eigen grenzen. Zelfs Chris komt daarbij inzake Klomp niets te kort.

  • Kom op zeg. Mensen met weinig verstand en veel testosteron lopen hun pik achter na.
   Maar bij powned loopt hun pik hun achter na omdat die met dat gaatje in zijn hoofd meer verstand heeft dan………………(censuur)

 4. Is er al iemand op het idee gekomen dat Klomp dit over zichzelf heeft afgeroepen? Wie de bal kaatst kan hem natuurlijk terugverwachten.

  • Is het dan niet zo dat PowNed door hun gedrag in de media dat over zich afroepen? Die bal dus kaatst? Dat ze dat moeten incalculeren? Ik snap echt de ophef niet en heb het idee dat men een zondeboek zoekt.
   Maar iemand bedreigen en intimideren omdat deze zijn ‘harde’ mening/gedachte eens ventileert is not done , naar mijn mening was het geen oproep tot maar puur een mening dat hij het niet erg zou vinden als ze eens een koekje van eigen deeg kregen maar iedereen leest zoals hij wil lezen.
   Ik word openbaar bedreigd met een gitaarsnaar om mijn nek, niemand kijkt daar van op….het is puur haantjesgedrag allemaal.

  • Zou Chris zich misrekent hebben aan het verschil in achterban ?
   Het is natuurlijk de kracht van een site als powned dat ze door olie op het vuur te doen hun eigen tokkie achterban kunnen mobiliseren. Chris heeft zo’n achter ban niet.
   Wat Powned doet heeft dus weinig meer met meningsuiting van doen maar berust op puur machtsmisbruik over een “elite” met “brains”.
   Verbaast het je dan nog, die reacties die Chris nou naar zijn hoofd krijgt ?

 5. Goed geschreven weer Nanko, men kan genuanceerd ook alles zeggen wat men toch wil zeggen en terecht, echter geldt dat niet voor PowNed deze zijn bewust kwetsend bezig want dat is voor hen de enige manier om op te vallen, anders vergrijzen ze in de massa.

  ” Als zo’n bejaarde hem na een dergelijke opmerking met zijn wandelstok op de bakkes had gemept.”
  Wie zegt dat dit nooit heeft plaatsgevonden? Denk je dat ze dat uitzenden, tuurlijk niet is niet goed voor imago…..

  Chris is niet altijd even tactisch en gaat zijn eigen weg hield niet altijd in de gaten wat op zijn blog werd geschreven…in dit geval wel….maar ik had wel altijd waardering voor zijn lef, wat met de jaren is gegroeid. Een goede journalist durft zijn ik en zijn mening te tonen wat hem weer onderscheidt van de rest.

  PowNed gaat huillie…huillie doen als een persoon durft te beweren wat ze zelf regelmatig doen, hoe zielig is dat?
  Dat Chris daardoor (even) van het toneel verdwijnt vind ik minder hoe verstandig dit ook lijkt want op deze manier geef je een vrijbrief voor intimidatie en anderen voor jou gaan bepalen.
  Niemand heeft het recht, hoe zit het dan met die vrijheid van meningsuiting? Heeft dan toch totaal geen waarde? Geeft zo verkeerde signalen af…..

  Ik kijk niet naar PowNed…zo doorzichtig en kinderachtig men kijkt er alleen naar omdat men hier in NL niet gewend is zo met mensen om te gaan en terecht, als het nu een satirisch programma zou zijn….
  Mensen bewust afzeiken om het zeiken is puur een gebrek en ik word ziek van alle rioolratten die hun leven alleen maar inhoud kunnen geven om zo aandacht op zichzelf te vestigen of er beter van te worden….

  • Wat Chris precies nodig heeft weet ik niet, maar in elk geval niets wat zich met ’n Klomp niet regelen laat. 😉
   Maar ik heb de tellertjes van die Cpt Iglo eens even in de diepvriesstand gezet.
   Die is erger dan een Jacques Smit en een Rutger bij elkaar.
   Als je wilt weten waarom wil ik het best toelichten.
   n.b. Daarnaast vind ik het helemaal niet verkeerd om een keer de waarde van die kinderachtige +/- puntjes in het juiste daglicht te stellen.

  • Dat gemin en geplus is een kinderachtig iets. Lekker gemakkelijk als je geen oordeel hebt of kunt onderbouwen en toch iemand wilt veroordelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s