De teloorgang van de ondergang…

Nondeju, wat ben ik teleurgesteld. Er is op deze kolereplaneet ook niets of niemand die je kunt vertrouwen. Zit ik al mijn spaargeld er doorheen te brassen omdat de wereld vergaat, blijken die achterlijke Maya’s niet eens te kunnen tellen. Hebben ze zich een paar jaar vergist. Nou, daar ben je dan mooi klaar mee. Moet ik verdorie toch weer toekomstplannen maken.

En om nog even over dat onderwerp door te zagen. Toch maar even kijken of ik de tarieven voor mijn werkzaamheden in 2013 ga opschroeven. Er moet immers ergens geld vandaan komen. Bloembollensoep eten heb ik al jaren niet meer gedaan. En ik was ook niet van plan om daar weer mee te beginnen. Hou op zeg, het idee van een paddenstoel in een bord drab doet mij al op tilt slaan.

Gelukkig helpt onze frauderende en liegende overheid een handje. Daardoor is het mogelijk om de portemonnee over de rug van de onnozelen der aarde bij te vullen. Ik kan toch gewoon zeggen dat het aan Rutte en zijn roversbende ligt dat de prijzen blijven stijgen? Dan lieg ik niet maar vertel hooguit een onwaarheid. En dat is in Nederland toegestaan.

Maar goed, terug naar de Maya’s. Toen mijn broer een maand of negen oud was kreeg mijn moeder iemand op bezoek die nogal nieuwsgierig was aangelegd. Ze vond het verstandig dat het kereltje gedoopt zou worden. Dan had hij er tenminste nog wat aan als de wereld in dat jaar zou vergaan. Dat was 58 jaar geleden. Hij heeft in die periode meer dan eens in het water gelegen maar is nog nooit echt gedoopt.

Als ik alle verontrustende boodschappen optel denk ik dat de wereld in de afgelopen decennia wel tien keer had moeten vergaan. En heel soms spijt het me dat we zoiets niet kunnen forceren. Een soort van oprotpremie kunnen geven aan bepaalde delen van de wereldbevolking. Zodat ze vrijwillig van de aardkloot verdwijnen.

Mij bekruipt een gevoel van weemoed en nog wat ander geneuzel dat ik u zal besparen. Het zal de Kerst wel zijn. Voor een hele hoop mensen een minder verlichtende tijd dan al die opgehangen lampen u willen laten geloven. Sterker nog, het zal bij tijd en wijle aardedonker worden in het nieuwe jaar. Spreekwoordelijk gezien dan. Waarschijnlijk bent u namelijk net zo’n polderzombie als ik. En slikt u ook na de jaarwisseling alle dreigementen en leugentjes van de overheid voor zoete koek. Levert u ook dan weer braaf het grootste deel van uw inkomen in.

En ben je net iets meer dan de doorsnee ondode? Dan is er nog wel wat extra’s te halen bij het graaigajes. Maar wat kan u dat schelen. Waarom zou je veel geld willen hebben en populair zijn. Dat is net zoiets als aan de coole tafel in het restaurant van een psychiatrische inrichting zitten. Daar koop je ook niks voor.

Misschien moeten we onze pecunia toch maar gewoon weggeven. Daar zijn we immers allang mee begonnen. Aan die groentesap zuipende deejay’s van Serious Request bijvoorbeeld. Nou, van mij krijgen ze niks. Ook dit jaar niet. Waarom? Omdat ik keuzes moet maken. Selectief moet zijn. En het gevoel heb dat we de minderbedeelden met al onze hulpacties alleen maar oplappen. Zodat ze met een volle maag en goed voorbereid aan de volgende ellendige periode in hun leven kunnen beginnen.

Mijn God, we moesten nog kerstinkopen doen. Voedsel inslaan voor de dagen dat we meer eten dan normaal. Om naderhand de helft in de afvalbak te gooien. Loop je door het centrum, hoor je een paar als Maya’s verklede malloten zich de longen uit het lijf zingen. Alsof hun leven er van af hangt. Ik hou niet van dat soort muziek. En al helemaal niet van mensen die roepen dat de wereld vergaat maar ondertussen wel hun cd’s voor vijftien euro per stuk te koop aanbieden.

En dan eindigt de dag met Code Oranje voor Noordoost-Nederland. Omdat het een beetje glad kan worden. Wat een afknapper zeg. Het is toch niet te geloven dat de ondergang van de wereld aan zijn eigen ongeloofwaardigheid ten onder gaat.

2 gedachtes over “De teloorgang van de ondergang…

  1. Lag niet aan de Maya’s maar mensen die dachten het te weten die kalender die dimensie hield op te bestaan..We zijn al in het watermantijdperk gelijk aan de overgang van de Maya’s….Lees maar eens over de voorspellingen van de Hopi indianen ……Het vissentijdperk was een christentijdperk en zo je weet nam het aantal gelovigen af.*.visje op de auto* vertegenwoordigd het christendom..duurde 2000 jaar en dat zal het watermantijdperk ook zijn….Veel dingen worden nu geopend zoals de vele schandalen met kindermisbruik……Jammer dan geen einde van de wereld maar van een andere dimensie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s