Mark Rutte in verkeerde lichaam..?

Volgens Mark Rutte moeten we ons tijdens de jaarwisseling gedragen. Met onze vingers van de hulpverleners afblijven. ‘Laten we afspreken dat iedereen zijn hoofd erbij houdt’, zei de premiér vrijdag.

‘In de publieke ruimte geldt wat mij betreft: normaal doen is zo gek nog niet. Degenen die daar anders over denken zullen dat merken.’ Zij zullen zich volgens Rutte moeten verantwoorden. Waarom krijgen we nou altijd met mannen te maken die van alles roepen maar eigenlijk niet weten wat ze willen. Of dat tenminste uitstralen. Het lijken verdorie wel vrouwen.

Zou hij dan toch in een verkeerd lichaam zitten. Rutte begint namelijk steeds meer vrouwelijke trekjes te vertonen. Hoe moet je anders dat wispelturige gedrag van hem verklaren. Het boegbeeld van de tandpasta-smile durft wel. Je roept gewoon dat iedereen zich aan de regels moet houden terwijl je ze zelf keer op keer aan je laars lapt. Elke uitglijder met de mantel der liefde bedekt. En maar blijven lachen. Maar dan wel als de spreekwoordelijke boer met kiespijn.

Wedden dat hij een potje heeft zitten janken toen bekend werd dat niet de grote leider maar Diederik Samsom tot politicus van het jaar was uitgeroepen? Hoe lang zouden die twee dat toneelstukje van gemaakte collegialiteit eigenlijk nog volhouden? Als u het mij vraagt zou het wel eens zo kunnen zijn dat we volgend jaar rond deze tijd concluderen dat het mooi is geweest. Dat het idiote kwartetspel met al die uitruilacties voor niets was.

Maar misschien zijn we wel te negatief. Moeten we ondanks alle trieste voorspellingen met vertrouwen naar de toekomst blijven kijken. Vindt ook Herman van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad. Hij is van mening dat Europa dit jaar stap voor stap uit de eurocrisis is geleid. Nou weet ik niet in welke EU de Belg leeft maar in die van mij is het allesbehalve afgelopen met de crisis.

In Nederland bijvoorbeeld blijven de vooruitzichten somber. Zal de economie verder krimpen en komt het begrotingstekort boven de drie procent uit.  Maar Van Rompuy gelooft in zijn uitspraken. En dat in een tijd dat de mensen steeds minder geloviger worden. De crisis ook binnen de kerkmuren heeft toegeslagen. De dominee straks met zijn parochianen gaat onderhandelen in een ultieme poging het godshuis weer vol te krijgen.

En ondertussen wordt er geroepen dat we de illegaliteit strafbaar moeten stellen. Dat mag van Europa helemaal niet. En bovendien is het een lachwekkende maatregel. Je weigert iemand een verblijfsvergunning, zet asielzoekers op straat, laat ze van overheidswege in de illegaliteit verdwijnen en stelt vervolgens dat zoiets niet mag.

Hou eens op. We wakkeren het probleem van de illegalen zelf aan. Al die baby’s waar ze zich bij Serious Request nu hard voor maken zijn namelijk de asielzoekers van de toekomst. Zijn de mensen die over een kwart eeuw hun tentenkamp op het Binnenhof opslaan. In de hoop dat ze hulp krijgen. Omdat het, ondanks alle acties, in hun eigen land nog steeds een grote puinzooi is.

Maar misschien zijn we wel te negatief. Zullen we dan in ieder geval afspreken dat we tijdens de jaarwisseling zuinig op onze hulpverleners zijn. In de euro en de rechtstaat blijven geloven? De rechtstaat die het verkiest om een vader die zijn stiefdochter heeft verkracht gewoon bij het kind te laten wonen? Een werkstraf te geven omdat cel geen zin heeft? Omdat het gezin anders totaal ontwricht dreigt te raken? Tja, we moeten ons hoofd er natuurlijk wel bij houden.

4 gedachtes over “Mark Rutte in verkeerde lichaam..?

  1. Quote: “De rechtstaat die het verkiest om een vader die zijn stiefdochter heeft verkracht gewoon bij het kind te laten wonen? Een werkstraf te geven omdat cel geen zin heeft? Omdat het gezin anders totaal ontwricht dreigt te raken? Tja, we moeten ons hoofd er natuurlijk wel bij houden.”
    En een kind dat bang is om gepest te worden uithuisplaatsen en verplichten om naar school te gaan. En het gezin daarmee ontwrichten.
    Moeten we er nog iets van begrijpen?

  2. Hahaha. De dominee die met zijn parochianen gaat onderhandelen. Die dag wil ik meemaken. Hoe dan ook, we kunnen jammeren wat we willen maar veel zal er niet veranderen. Tenzij we hier Egyptische toestanden willen. Iedereen massaal de straat op. Protesteren tegen de huidige mentaliteit die er heerst. Ziet u het al gebeuren? Nou, ik niet.

  3. Ik heb het vertrouwen in de politieke en de rechterlijke macht al heel lang geleden verloren. Of ze het nu in vrouwenkleren of driedelig kostuum doen, het is allemaal gajes van de bovenste plank

  4. Of die Rutte in een verkeerd lichaam zit weet ik niet. Maar vrouwelijke trekjes? Ja, dat zeker. En dat van die vader is belachelijk. Je hoofd er bij houden. Als de gezagsdragers dat al niet kunnen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s