Ik wens u wat…

Er zijn van die momenten dat ik zin heb om even een dosis zwartgalligheid over de wereld uit te storten. Gewoon een aantal ongenuanceerde uitspraken te doen. Omdat het oplucht. Zodat ik het nieuwe jaar met frisse moed tegemoet kan treden. En neem maar van mij aan dat er zojuist een dergelijk moment is aangebroken.

Waarom is het bijvoorbeeld zo moeilijk om tot sommige mensen door te dringen. Zouden ze echt zo hersenloos zijn als ze er misschien wel uit zien. Als een slecht opgetuigde kerstboom met attributen uit het jaar nul? Minderwaardige onderkruipsels die alles maar denken te kunnen doen en laten wat ze willen. Onder het mom van een overdosis alcohol, een relationeel conflict of voor mijn part een gezondheidsprobleem? Zou het kunnen dat ze daardoor zo gefrustreerd raken dat ze anderen het leven zuur willen maken? Dacht het niet stelletje nitwits.

En toch lopen er heel wat van die chronische domoren rond. Zieke geesten die nog net niet in hun eigen leugens zijn gestikt. Jammer genoeg voldoende adem hebben om anderen met hun stinkende levenslucht te besmeuren. Van die lieden die zichzelf compleet overschatten. Te lui zijn om naast hun eigen schoenen te gaan lopen.

Welk mens heeft geen kopzorgen in deze tijd van graaiende en frauderende ambtenaren. Wie wordt er niet schijtziek van profeten die op zondagmorgen aan je deurbel hangen om een nieuw einde van de wereld aan te kondigen. Donderstraal een eindje op zeg.

Genialiteit en krankzinnigheid slapen op het zelfde kussen. En u weet wat ze van mensen zeggen die tot deze categorie behoren. Of ze worden professor en belazeren de hele kluit, of ze verzinnen complotten omdat de werkelijkheid hen net even teveel wordt. De realiteit al heel lang niet meer aankunnen.

Sommige malloten zou ik het liefst naar een andere planeet wensen. Het zijn eigenlijk verschrikkelijke stakkers. Notoire zielepoten die een smetteloos wit kostuum verdienen. Zo eentje waar zelfs superkok Herman den Blijker strontjaloers op zou worden. Maar dan wel eentje met de gespen op de rug. En een mooi kamertje met van dat geluidwerende materiaal. Waarin ze de hele goegemeente bij elkaar mogen jammeren en schreeuwen. Omdat er toch niemand is die hen hoort.

Heerlijk om te weten dat er nog dergelijke instellingen bestaan. Jammer alleen dat er te weinig mensen zijn die van dit soort hotels gebruik maken. Verplicht wel te verstaan. Ik zou er wel een handjevol weten waar het busje morgen bij de voordeur mag parkeren. Vraag of ik de adressen heb. Misschien ben ik wel bereid ze af te geven. Al was het alleen maar om zeker te weten dat er inderdaad iets gaat gebeuren. Omdat de overheid het niet zo nauw neemt met normen en waarden in onze zogenaamde geciviliseerde gemeenschap.

In wat voor wereld leven we eigenlijk. Zal ik u dat eens vertellen? Eentje waarin het kabinet alleen nog maar uit technocraten bestaat. Niet meer aan mensen denkt maar alleen aan cijfertjes. In een wereld waarin we miljoenen bijeen schrapen in de strijd tegen babysterfte. Terwijl de deuren van de voedselbanken uit de scharnieren worden gelopen. In een maatschappij waarin we op de bres springen voor een bultrug die de verkeerde afslag heeft genomen. Je niemand meer hoort lullen over al die mensen die in Syrië het loodje leggen. Omdat massamoord al gewoon begint te worden.

Er slechts een paar regels verschijnen over weer een vermoord kind. Of een vrouw die door een zuipende doodrijder naar het hiernamaals wordt gebotst. In een maatschappij waarin we crimineel gedrag moeiteloos aan een slechte jeugd koppelen. Of aan een verminderde geestestoestand toeschrijven.

Vertel eens eerlijk, wie van de weldenkenden onder ons krijgt op 31 december nog dat obligate zinnetje uit zijn strot. Om vervolgens met droge ogen te beweren dat ie het nog meent ook? Een heel gelukkig nieuwjaar. Ik wens het de moeders in Afrika toe. Samen met een pakje condooms. Wordt de kans op het aantal kansloze kinderen meteen een stuk kleiner. O ja, ik wens Walibi een prachtig gebedshok toe. En die overjarige homohater in Rome een zalig uiteinde. Zijn priesters willen hem daar vast wel een handje bij helpen.

En voor de rest? Wens ik iedereen in 2013 precies dat toe wat ze mij toewensen.

6 gedachtes over “Ik wens u wat…

 1. Je persoonlijk wat toewensen voor het nieuwe jaar is niet eens zo makkelijk.
  Dat komt door het geloof!!!
  Als ik namelijk als homo niet ook de beste wensen in petto zou hebben voor het opperhoofd in Rome, dan zou ik de haat die hij zaait toelaten.
  En laat dat nou niet bij mij en Draggie passen.
  Wij wensen iedereen, zonder enig voorbehoud een gezond en voorspoedig 2013 en dat iedereen mag krijgen wat hem/haar toekomt..
  Erg persoonlijk is dat niet, zulke wensen op internet.
  Persoonlijke wensen, die groeien Nanko. Als daar met nieuwjaar echt woorden voor nodig zijn, dan schieten die woorden toch te kort.
  Mijn nieuwjaarswens moet ergens in jou aanwezig zijn,
  als je hem vindt zul je merken dat het één van de mooiere is.

 2. Zoals velen denken heb jij het hier beschreven en weer helemaal goed….
  Alles wordt harder…..gekken, gekker en wij moeten proberen onszelf niet te verliezen, hoe moeilijk dat ook is.
  Fijne feestdagen en ik wens jou ook wat je mij wenst…..en dat zit wel goed…..

 3. Hoorde vanmorgen dat mijn gehandicapte kinderen niet meer per taxi van uit het zorghuis naar huis kunnen worden gebracht..ze komen hemelsbreed niet op de 25 km uit…Dus fijne kerstdagen zoals zo veel arme mensen met een pot snert en in de avonduren een zakje chips..De hoge heren vreten er goed van daar moeten ze op bezuiinigen..en Pvd A stem ik nimmer weer

 4. Nanko ik heb genoten van deze pennenvrucht!
  Een heerlijk stukje leesvoer, dank je daarvoor.
  Het lucht zelfs mij op 🙂

  Ik wil je een goed en gezond nieuw jaar toewensen
  @Nique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s