Waarom moeten ze mij hebben..?

Het is regenachtig. Ik wil steeds sneller fietsen en weet eigenlijk niet waarom ik dat doe. Misschien hoop ik wel dat ze er niet staan. Dat ik eindelijk een keer met rust gelaten wordt. Ik ben het getreiter en gepest zat maar durf er niets tegen te doen. Omdat ik weet dat ze me dan de volgende keer weer zullen pakken. Ik heb het me al zo lang afgevraagd. Waarom moeten ze juist mij hebben? Omdat ik een gemakkelijk slachtoffer ben? Omdat ze wel weten dat ik me niet durf te verweren?

Het gedonder begint meestal al op school. Daar durven ze niets te doen maar worden er vaak opmerkingen gemaakt als ‘Wacht maar tot je naar huis moet. We krijgen je wel na schooltijd. Begin je al bang te worden?’ En meestal weet ik het dan wel. Dat ze me opwachten op dat vervelende stuk onverlichte fietspad. Net voor dat houten bruggetje. Dan weet ik ook dat er klappen zullen vallen en er met mijn spullen wordt gegooid. Die ik dan weer uit de modder moet oprapen. Om vervolgens thuis te vertellen dat ik van de fiets ben gevallen.

Natuurlijk lijkt het veel gemakkelijker om mijn ouders de waarheid op te biechten. Dat heb ik ooit eens geprobeerd. Het enige dat ik trof was onbegrip. Mijn moeder vond dat ik me niet zo moest aanstellen en mijn vader zei alleen maar dat ik van me af moest slaan.

Ja, daar heb je wat aan. Wat moet je als eenling doen tegen een groepje pesters. Nog meer ellende over jezelf afroepen? En dus onderga ik de vernederingen, wordt het een ritueel dat onderdeel van mijn leven is geworden. Hoop ik in stilte dat het ooit zal verdwijnen. Dat ze het opgeven omdat ik niet tegenstribbel en er op die manier geen lol meer aan beleven om mij te pesten.

Ik wil dat het ophoudt. Maar wie stopt de pesters als zelfs je ouders je weigeren te geloven?

In de verte doemt het bruggetje op. Mijn hart gaat steeds sneller kloppen. Ze staan er weer. Wat moet ik doen? Heel snel doorfietsen in de hoop dat ze me niet kunnen stoppen? Dat zal lastig worden op zo’n smal weggetje. Paniek maakt zich van mij meester als ik bedenk wat me te wachten staat. Mijn benen worden opeens heel zwaar.

Ik merk dat ik steeds langzamer ga fietsen. Als ik dicht genoeg bij het bruggetje ben gekomen om de gemene grijns op de gezichten van de jongens te kunnen zien, trap ik op de rem. Een ogenblik later vlucht ik weg, fiets dezelfde weg terug die ik net heb genomen. Durf me niet eens om te draaien om te kijken of ze me achterna zijn gekomen.

Helemaal buiten adem zie ik een strook groen en besluit me daar te verstoppen. Het zal ongeveer een uur zijn geweest, maar voor mijn gevoel heb ik er veel langer gezeten. Uiteindelijk stap ik weer op mijn fiets. Doorweekt van de regen rij ik weer richting bruggetje. Gelukkig, ze zijn vertrokken. Thuis aangekomen krijg ik de wind van voren. ‘Waar kom je in hemelsnaam zo laat vandaan?’, luidt de vraag. Ik doe geen enkele moeite om ze te vertellen wat me is overkomen. Ga naar mijn kamer en val huilend in slaap…

RED: Bovenstaand verhaal berust op waarheid. Uit overwegingen van privacy hebben we, op verzoek van de inzender, namen en locaties weggelaten. Een en ander heeft te maken met het feit dat zij nog steeds het slachtoffer van pesterijen is. De redactie van Webjournaal heeft haar een aantal adressen gegeven waar ze om hulp kan vragen.

9 gedachtes over “Waarom moeten ze mij hebben..?

  1. Zinloos was het zeker, om alsmaar gepest te worden, niet meer naar school durven. steeds maar op het zelfde plekje, na school, zo sneu dat ze het na school doen, dat ze het niet voor school doen, om bang te zijn om gezien te worden en straf te krijgen!……

  2. Zielig dat dit dagelijks gebeurt. Ze pakken altijd de zwakste, al twee kinderen die zelfmoord hebben gepleegd. Zegt dit al niet genoeg?

  3. Kijk, het bewijs is weer geleverd. Fleur Bloemen zit nog vers in ons geheugen en de volgende treinspringer dient zich al weer aan. We leren het dus nooit. Sterkte meid. Laat je helpen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s