Fatsoensrakkers en moslimvarkens…

Premier Mark Rutte en PvdA-voorzitter Hans Spekman vinden dat het afgelopen moet zijn met het uiten van bedreigingen via internet. Er moet een beschavingsoffensief komen. Natuurlijk mag er stevig op het web gedebatteerd worden maar vloeken, tieren, bedreigen en beledigen? Dat kan niet volgens het duo. Natuurlijk hebben ze gelijk dat we de grenzen van het fatsoen moeten respecteren. Al kun je heel wat vraagtekens bij de uitspraken van Rutte plaatsen. Iets met wie de schoen past…

Oke, ze slaan elkaar nog net niet de tanden uit de mond tijdens de debatten in de Tweede Kamer, maar toch. Met mensen op het pluche die hele volksstammen als debiel wegzetten, voor gek verslijten of hen voorliegen en bedriegen? Met moraalridder Geert Wilders als grote voorbeeld? Erg geloofwaardig kom je dan niet over.

Als Rutte zo prat gaat op fatsoensnormen, waarom heeft hij dan nooit afstand genomen van dat online polenmeldpunt? En hoe kan het zijn dat graaiende zorgdirecteuren zich druk maken over hun topsalarissen terwijl medewerkers in de thuiszorg een kwart van hun loon moeten inleveren? Doe toch eens normaal man.

Met dat soort zedenpreken moet je bij de massaal genaaide burgerbevolking aankloppen. Grote kans dat je een tekst naar het hoofd krijgt geslingerd die zo ongeveer klinkt als een zinsnede die ik vanmiddag op Twitter voorbij zag komen. ‘Krijg toch de pestpokkuh gore randdebiel. Laat je kapot neuqe in de lift waar je bent ontmaagd.’ Begrijp me goed, ik keur dat soort uitlatingen niet goed. Zoals ik ook het achterlijke geblaat (kan dat nog door de beugel?) aan het adres van Spekman sterk veroordeel

Hansie-hansieDergelijke uitlatingen zijn geen uitzondering, eerder regel. Niets ten nadele van de goeden maar de social media beginnen steeds meer op het afvalputje van de maatschappij te lijken. Misdragingen nemen hand over hand toe. Sterker nog, het gebeurt volgens Rutte inmiddels op veel te grote schaal. ‘Scheldpartijen leveren niks op. Ze schieten hun doel voorbij. Je verliest de kracht van het argument. Dat domme gescheld slaat terug op de afzender’, sprak hij tijdens de wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

Dezelfde middag zag ik in Man Bijt Hond een onderwerp voorbij komen over mensen die hun eigen buurt een beetje in de gaten houden. Ik kon er niks aan doen. Moest heel hard lachen toen er werd getoond hoe zij werken. Iemand spreekt een jongeman aan die een zak rommel bij een vuilnisemmer kwakt. De dame van middelbare leeftijd wil de dader dwingen de troep op te ruimen. Hij weigert. Slingert de vrouw allerlei verwensingen naar het hoofd. Zij geeft niet op. Dreigt met de politie en een bekeuring. Doet als laatste, ultieme poging een beroep op zijn moreel besef. De vervuiler wordt ineens poeslief, gaat overstag en ruimt de rotzooi op.

Het was een slecht gespeeld stukje met een acteur. En niet erg realistisch. Waarom? In real life had ze namelijk al lang een pak slaag gekregen. Omdat we liever niet hebben dat andere mensen zich met ons leven bemoeien. En dat beargumenteren we dan met geweld. Verbaal als het kan, fysiek als we niks anders kunnen bedenken. Kritiek leveren is allesbehalve gezond.

Net als Rutte ben ik van mening dat je daar tegen moet kunnen. Dat we het debat stevig moeten aangaan. Daar is niks mis mee. De realiteit is echter dat de normen en waarden die Balkenende en al zijn christelijke voorgangers zo hoog in het vaandel hebben gehad nog steeds ver te zoeken zijn. Hoe graag we ze ook op het web willen laten gelden.

Rutte weet nog niet wat voor maatregelen er genomen zouden moeten worden. Spekman pleit voor een publiek debat. Als ik de heren was zou ik maar wat vaart maken. Voordat we met z’n allen in het afvoerputje staan te plassen en bij elke boom zitten te schijten.

Een beschavingsoffensief. Ja hoor, en we beginnen in Den Haag. Daar is de beschaving namelijk al heel lang ver te zoeken. Ik krijg bijna medelijden met die arme Hans. Aan de andere kant moet hij ook niet zo jammeren. Volgens mij krijgt de gemiddelde twitteraar meer shit over zich heen dan de PvdA-er. Maar ja, die hebben geen bekende kop. Zakken met hulp van de overheid vanzelf verder weg in de stront die ze over Spekman willen uitstrooien.

8 gedachtes over “Fatsoensrakkers en moslimvarkens…

 1. Ik vind mensen die (anoniem) schelden en dreigen zwak.
  Ik ken er ook die zich bij mij op twitter en mijn blog schuldig maakten daaraan.
  Schelden is een gebrek aan woordenschat en empathie.

 2. We moeten er maar eens vaart achter zetten !!??!! Wanneer je als gemeente de hondenpoep al niet onder controle krijgt wat krijg je als gemeente dan wel voor elkaar. …. belachelijke regels instellen zoals de rechterkant van het Sarphatiepark als hondenuitlaatgebied bombarderen .
  Ja U leest het goed. Op de rechterhelft van het park mogen de honden uitgelaten worden en op de linkerhelft niet. Het naleven hiervan mag U zelf invullen.
  Vette boetes zouden er voor de overtreders klaar liggen maar we weten wel beter. Er worden gemakshalve maar klappen uitgedeeld dat werkt veel sneller dan de poep in een zakje te doen. Doet U even een middagje Amsterdam en trek vooral bruine schoenen aan.

  @ Ayla….wij Arbeiders!!

  Er is absoluut wat afgejokt maar zo slecht is het nog niet dat mensen in Nederland dagen niks te eten hebben.
  Nederland heeft zelfs een van de beste sociale voorzieningen in Europa ,en ja het wordt iets minder maar nog steeds ruim voldoende.
  Kijkt U eens naar onze zuiderburen daar gaat men heel anders met diep sociale gevallen om ……echt stuitend !!
  Wellicht is U het verhaal wat onlangs door Nanko over de alleenstaande moeder met drie kindjes in Belgie ontgaan.
  Zo zijn er legio redenen om gebrouilleerd te raken maar de teksten aan het adres van Hans Spekman is zonder meer ontoelaatbaar, de afzender heeft hulp nodig.

  • da-vinci dan ben je niet echt met de zaken op de hoogte in NL en zijn inderdaad mensen die dagen niks te eten hebben..en ik kan er van meepraten als ik de voedselbank niet had dan zat ik nog vaker zonder eten..En ik ben de enigste niet….Gelukkig heb ik internet van een goede vriend….Anders was het wel heel erg eenzaam

   En dan zeggen dat die man die Spekman uitschold en weet ik nog wat meer… hij heeft hulp nodig..iedereen die wat doet zoals moorden verkrachten stelen die zou dan geestelijk niet goed zijn?

   Hoe op met die onzin geestelijke ziektes bestaan niet die heeft de farmaceutische in hun bijbel gezet die bijbel heet DSM..Gewoon strenger straffen en geen zielig verhalen van hij is geestelijk niet goed

   En ja ik ken de situatie in Belgie daar heb ik gewoond en daar kreeg ik elke week voedselbank van het OCMW en nog veel ook hier eens in de 14 dagen wat brood groente en vlees en soms iets lekkers voor de kinderen er bij ..daar van kun je 2 dagen leven..was dat in Belgie beter geregeld……Helaas moest ik terug had een werkstraf te gaan en dat kon alleen maar in NL zodoende ben ik terug gekomen

  • Wellicht een idee om na Uw verplichte werkzaamheden voor onze koningin terug te keren naar België ?

  • Was geen slecht idee. Zou wel terug willen, maar dat gaat niet. Mijn gehandicapte kinderen wonen hier en die komen eens in de 14 dagen thuis. Deze kinderen te verkassen is een aanslag op hen. Ze hebben zekerheid nodig en België zit niet te springen om een stel opvreters er bij te krijgen. Woonde daar toen samen met een Belg…..En de werkzaamheden voor de koningin? Wat zou jij doen als je kind door een pedosexueel wordt belaagd? En de politie wil niet komen?

  • We zullen ons morgen realiseren dat we gisteren Aktie hadden moeten ondernemen.

   Het volk is zo passief dat ze hun hele hebben en houden toevertrouwen aan de bandieten met hun adviseurs. Deze bandieten weten met hun “Raden” (die worden gebruikt om) vorderingen (zeg berovingen) op het volk te legaliseren. Het volk laat zich manipuleren door geld genererende sprookjes als “het opwarmen van de aarde, het ozongat, het milieu, de Stichtingen voor allerlei goede doelen”. Het volk praat het liefst over sport “voetballehh”

   En in feite HET VERSTAND OP NUL.

   We laten ons rijkdom aanpraten door de Hypotheeknemers en creditverstrekkers. Kopen, kopen kopen, want we zijn toch niet gek??

   Of zijn we dat juist wel?? Werken, werken, werken voor de hypotheek, wat de fundering is voor de moderne perfecte slavernij want “HONGER LAAT DE BEER DANSEN”.

   Als er dan geen hypotheken meer worden afgesloten omdat de economie instort luisteren we maar weer al te graag naar de Messias van de Nederlandse Centrale Bank (die net is geënquêteerd na diverse debacles en malversaties) Deze persoon is in dienst van de Wereldbank (eigendom van de Amerikaanse Rothschild familie en Bilderberg). Deze clubs zijn de grootste indoctrinerende werelddictators aller tijden. De Centrale banken moeten u uitleggen via welke weg (van manipulatie) het volk zich uiteindelijk moet laten onderdrukken. Het devies is volgens hem onontkoombaar: Alle macht naar Brussel en vervolgens na een failliet Europa overdragen aan Amerika. (Waar het beheer van alle geldpersen/valuta wordt gevoerd.)

   NADIEN HEEFT EEN IEDER DIE GEEN WERK MEER HEEFT GEEN INKOMEN en heeft geen recht meer om te leven omdat deze slechts als nietsnut wordt gezien. DIT ZAL LEIDEN NAAR DE ONS REEDS VOORSPELDE “GROTE ONDERDRUKKING” geleid door de valse profeten.

   Weet u waar onze RIJKDOM is gebleven. Verdampen is flauwekul, ware het harde valuta geweest, zoals bij Dagobert Duc dan hadden we nog met elkaar op de berg geld gezeten. Let wel, uw belastingaanslagen verdampen nimmer!!!

   In de Leeuwarder Courant heeft u kunnen lezen dat de Amerikanen met vrachten “baar geld” aan de Griekse grens staan om de failliete Grieken incl. onze ingebrachte miljarden over te nemen. Dit zijn de overwinnende veldslagen van het kapitaal.

   Het is een illusie te denken dat u met uw stem het landsbestuur kunt mede bepalen. Mark Rutte heeft tijdens een debat duidelijk aangegeven dat een minister President NOOIT een meningsverschil heeft met de Koningin. Waarna NOOIT en nogmaals met NOOIT is herhaald. Een goede luisteraar mag hier gerust uit concluderen dat de koningin het dictaat levert aan de regering en dus het heft in handen heeft. En daarom mag er bij de heimliche beëdiging van ministers GEEN pers aanwezig zijn. Ze gaan met trotse stappen naar de koningin en komen weer gecastreerd het bordes af. De Koningin is lid van de zeer geheime Bilderbergconferentie. Wilt u daar meer over weten dan moet u maar even Googlen via Internet.

   Wat ons reeds is overkomen en om deze grote filantroop te stoppen zou ik op de dapperste persoon stemmen. (deze met de 5 jaar politiebewaking)

   Maar we zullen ons pas morgen realiseren dat we gisteren Aktie hadden moeten ondernemen. Daar zijn we Nederlander voor.

   Van de Volkssociëteit Friesland

 3. En de vele burgers zullen de leugens van de regering zat zijn, wat is nu erger uitgescholden worden omdat je de burgers besteelt, jullie leven er goed van dus geen reden tot klagen, wij arbeiders hebben wel reden tot klagen er zijn mensen die soms dagen niks te eten hebben……En mensen die in bittere armoede leven gaan wel eens schelden op de heren die ons bestelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s