Snotneuzen en napraters…

Werknemers die de 55 jaar passeren moeten standaard inleveren op hun loon. Dat vindt Jarico Vos van VVD-jongerenorganisatie JOVD. Volgens hem worden mensen dan minder arbeidsproductief. ‘Als dat zijn weerslag heeft op het loon, vind ik dat rechtvaardig’, zei hij in het radioprogramma Kamerbreed. Je moet kijken naar wat een persoon an sich waard is.’

Tuurlijk snotaap. Je serveert al die oudere werknemers die op jarenlange ervaring kunnen bogen gewoon af. Alle hardwerkende mensen die jouw maatschappij gestalte hebben gegeven. Voor de welvaart hebben gezorgd waar jij je in kunt wentelen. Je in een gespreid bedje hebben gelegd. Die voor een mager beginnersloon aan de slag zijn gegaan en nu een nog magerder oprotloontje kunnen krijgen.

Weet je wel waar je over praat? Zit je wel lekker in je verzuurde velletje? Je blaat alleen maar een werkgever na die oudere werknemers wil pakken om ruimte voor mensen zoals jou te scheppen. Als je mijn zoon was, kreeg je een draai om je oren en een week lang geen zakgeld.

Hetzelfde geldt overigens ook voor Toon Geenen van de Jonge Socialisten. Die is het in zekere zin met Vos eens. Volgens hem hebben mensen geld het hardst nodig tussen hun 30e en 35e levensjaar. Volgens hem moeten bedrijven uitbetalen wanneer werknemers het nodig hebben.

En wie bepaalt dat dan? Kan een werkgever in de boekhouding van een werknemer kijken? Moet de arbeider straks bij zijn baas verantwoording afleggen voor elke euro die hij uitgeeft? De tweedeling in de maatschappij is al zo groot. Waarom zouden we iets dergelijks ook niet in de beroepssector doorvoeren.

Gelukkig hebben we nog mensen als Lieke Smits. De Rood-voorzitter vindt juist dat oudere werknemers een hele belangrijke rol hebben en dat ze daarin niet moeten worden gekort. ‘Hun kennis en ervarenheid wordt ondergewaardeerd’, zei ze. En dat is precies wat ik bedoel. Haar zakgeld zou ik met alle plezier verhogen.

Ouderen moeten inleveren? Nou, prima dan. Ik doe het maar al te graag. Zeg maar waar ik me moet melden. Deze regering ben ik namelijk liever kwijt dan rijk.

2 gedachtes over “Snotneuzen en napraters…

 1. Tja wat moet je hierop nog voor antwoord geven parasieten worden we genoemd levend op de zak van de jongeren hoe durven we.Uitgekotst zijn we na een nog steeds werkend leven in ploegendienst, al jaren inleveren ,regelingen verdwijnen waar je jaren voor betaald hebt,een oude dag word je niet meer gegund,oh ja en daarnaast moeten we ook nog verplicht mantelzorger zijn ondanks dat de aow leeftijd verhoogt anders geen plek in de ouderenopvang wordt je oude moeder of vader of echtgenoot bij het grofvuil gezet.We worden gedoogd maar niet getollereerd.Ik hoef geen bedankje maar bedank wel voor de gunst.

 2. 15
  nov
  Jarico Vos: ‘Ik wil gelijk krijgen’

  Een kleine week is hij nu voorzitter van de JOVD, Jarico Vos. Trein in, trein uit, van Groningen naar Den Haag en weer terug. Toch: ‘Het is leuk.’

  Vorige week zondag werd hij gekozen als voorzitter van de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD.

  Wat een feest zeg !!!!
  Trein in, trein uit
  Een hele stap hé jong zo zonder je ouders, en potverdorie ook nog terug ? nou stoer hoor

  Nog stoerder is Uw volgende uitspraak : ” IK WIL GELIJK KRIJGEN ” in mijn optiek behoort deze uitspraak in de rubriek ” MASTER uitglijders ”
  Hoe ongeloofwaardig wilt U overkomen .

  Alleen een proleet die nauwelijks droog is achter z’n oren kan dit soort respectloze opmerkingen m.b.t”.het standaard inleveren” maken.
  En heeft inderdaad een fikse schop onder z’n gat nodig , en vervolgens wat mij betreft de bolderkar op kan.
  En Jongeheer Vos wat zijn straks Uw plannen voor de niet meer productieve AOW’ers ?
  Wellicht de AOW halveren, en met z’n tienen in een barak gezellig boven elkaar slapen of is dit in Uw optiek te veel van het goede ?

  Vergeet voorlopig even Uw master-studie en praat met die mensen die meer dan 30 jaar eelt op hun handen hebben ,mensen die de au pair van je ouders betaald hebben .

  get real !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s