Land naar de kloten…

Een PvdA-er op het dievenpad en het hele land is in rep en roer. Terecht of niet? Bestuurslid Theo Maas van de Bredase afdeling haalde het in zijn zotte kop om een kerstpakket uit de kast van een buurthuis te jatten. Het pakket was van ouderenbond Anbo.

De dief was dronken, dus zou je hem verminderd toerekeningsvatbaar kunnen noemen. Heeft ie nog geluk gehad dat er kennelijk niemand in het pand aanwezig was toen hij de diefstal pleegde. Er is onlangs nog een echtpaar van rechtsvervolging ontslagen omdat ze een inbreker hadden doodgemept. Het had Maas zomaar kunnen overkomen.

Voorzitter Anja Wassing van de desbetreffende afdeling hield haar partijgenoot aanvankelijk de hand boven het hoofd. De diefstal had volgens haar niets te maken met het functioneren van Maas of de partijpolitiek. Tuurlijk meid. Hij was dronken en jat van onze ouderen. Is dit het nieuwe socialisme? Verander dan ook meteen de partijnaam even in Portemonnee van de Anderen. Want daar zit Maas toch met zijn vingers in te graaien?

Ach wat, het is maar een kerstpakket zult u zeggen. Waar maken we ons in hemelsnaam druk over. Nou, heel simpel. Als het eentje uit de club van Geert Wilders was geweest hadden we er over twee jaar nog schande van gesproken. Daarom dus.

En waarom nog meer? Heeft u de standpunten van de PvdA wel eens gelezen? In de paragraaf over veiligheid staat onder andere dat de criminaliteit aangepakt moet worden. Dat geldt dan kennelijk niet voor PvdA-ers die het dievenpad bewandelen. Er is aangifte tegen de domkop gedaan en terecht. Een PvdA-bestuurder die van bejaarden steelt. Dat kan natuurlijk niet. Ook al heeft hij toegegeven dat het ‘een beetje dom’ is geweest en de schade zal vergoeden.

Is dit de manier waarop het land geregeerd moet worden? Moeten we maar gewoon toestaan dat er van de burgers wordt gejat? Of valt het stelen van de minderbedeelden onder het kopje nationaliseren van prive-eigendommen. Een werknemer die het gore lef heeft om te eisen wat hem toekomt wordt tegenwoordig zonder pardon op de keien gekieperd. Iemand in overheidsdienst die steelt wordt met een vorstelijke oprotpremie naar huis gestuurd.

Of over zijn bol geaaid en in Nutroma-termen toegesproken. Het vingertje omhoog gestoken en daarbij een ferm ‘foei, dat mag je niet meer doen’ uitsprekend. Dit land wordt in rap tempo naar de kloten geholpen. Niet door de arbeiders, maar de partijen die hen zeggen te vertegenwoordigen.

UPDATE:

Of de storm van kritiek de oorzaak is geweest zal wel nooit bekend worden. Feit is dat Maas inmiddels heeft besloten zich voorlopig terug te trekken. ‘Ik betreur mijn handelen in deze kwestie. Deze actie past een bestuurslid niet. Daarom heb ik besloten mij lopende het onderzoek terug te trekken’, heeft hij verklaard.

Het bestuur respecteert het besluit. ‘Nu hij heeft toegegeven wat er is gebeurd, zien wij terugtrekking als enige logische stap’, aldus voorzitter Anja Wassing. De schijnheiligheid ten top zeg. Het moet toch een heerlijk gevoel geven dat draaikontgedrag. Eerst roepen dat er niks aan de hand is en dan over een logische stap lullen. Gatverdegatver zeg…

Een gedachte over “Land naar de kloten…

  1. Ik snap de commotie niet helemaal. Hij was dronken so what? En hij heeft er spijt van betuigd. Als je alles van iedereen die al dan niet een functie heeft, met zijn of haar zatte kop heeft gedaan, dan kom je ruimte te kort. Ik vind het erger dat er dan geroepen wordt dat het land naar de ´klote gaat´. Zolang niemand kwaad wordt gedaan en het ludiek kan worden opgevat wat is het probleem dan? Verzuren we dan zo snel? En nee, ik ben zelden dronken dus ik haal dit soort strapatsen niet uit. Maar ik ken wel legio stunts die ik gehoord heb. Ach, af en toe mag iedereen wel een keer uit zijn dak gaan het maakt ons menselijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s