Sterren staan voor gek…

Het is een poosje rustig geweest hier. Ik weet het. Eigenlijk best wel lekker om de aandacht even te verleggen naar iets wat veel belangrijker is dan het volblebberen van een weblog. En een stuk meer bevrediging oplevert.

Maar goed, ik wil mijn vaste bezoekers niet het idee geven dat de pen leeg is. Integendeel zelfs. Je wilt echter voorkomen dat je iets saais of nutteloos publiceert. Alhoewel ik nu moet uitkijken. Deze bijdrage zou je namelijk ook als zodanig kunnen kwalificeren. Hij gaat namelijk over bekende Nederlanders, minder bekende Nederlanders en Nederlanders die zich graag zo laten noemen. Of in de waan leven door te denken dat ze het zijn.

De afgelopen weken heb ik verschillende BN-ers proberen te benaderen. Een simpele vraag gesteld. Je mag dan toch op zijn minst verwachten dat je een antwoord krijgt. Al is het er ook eentje waar je niks mee kunt. Maar nee hoor. Zodra je jezelf schoenen kunt veroorloven die boven de kwaliteit van de gemiddelde zolenverkoper uitstijgt, ga je er toch lekker naast lopen? Doe je net of je neus bloedt.

Het gaat me te ver om ze publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Waarom zou ik ook. Ze doen namelijk zelf hun best wel om fors op hun plaat te gaan. Heeft u gisteren de eerste aflevering van Vliegende Hollanders, Sterren springen van de schans gezien? Het zou een show vol spanning en sensatie moeten worden. Godallemachtig zeg. Hoe verzin je het.

Reinout Oerlemans van Eyeworks stelt dat SBS6 zijn idee heeft gejat. Als ik hem was zou ik een gat in de lucht springen. Kom op Reinout, je gaat ons onnozele Nederlanders toch niet wijsmaken dat je serieus hebt overwogen dit zelf te gaan produceren?

De aankondiging beloofde al weinig spectaculairs, maar toen de personificatie van het domste blondje van Nederland op haar kunstmatig aangelegde achterste viel? Er vervolgens nog iemand bijna bij Patty Brard naar binnen was geschoven? Toen had ik het wel gezien. Wat een non-televisie zeg.

Zo’n saai, traag en volkomen nutteloos programma zouden ze meteen van de buis moeten halen. Plak er een goed doel aan en je zult mij niet horen janken. Maar of en hoe ver die C-artiesten springen is zonder enige achterliggende gedachte volslagen onbelangrijk geworden. Omdat ze het alleen maar voor hun eigen ego doen.

Ik kan SBS6 nog wel wat ideetjes aan de hand doen. Sterren vallen door de mand of Sterren staan voor gek. Waarschijnlijk doen ze er niks mee en eigenlijk moet je daar maar blij mee zijn. Ik ben een brekebeen, maar wat denkt U dat het mij iets kan schelen of ik iets breek als er een vorstelijke beloning tegenover staat? Dan spring ik gewoon. Omdat ik het geld wel kan gebruiken. Net als al die nep-artiesten. Je moet er toch niet aan denken dat zij zich als een afspiegeling beschouwen van onze maatschappij. Dan is het namelijk droevig met ons gesteld.

5 gedachtes over “Sterren staan voor gek…

  1. Zo helemaal mee eens! Sowieso: heb je zoveel zenders, is er nog niets zinnigs te zien. Wat een vreemd volk zijn we toch dat zulk soort programma’s toch blijkbaar flink gekeken wordt

  2. Ik heb een deel ervan gezien: ongelooflijk stompzinnig en die malloot van een Joling maar kraaien dat ie het allemaal zo geweldig vindt!!
    Ik heb m’n broek inmiddels weer omhoog getrokken :-))

  3. Zij zeggen Sterren. Ik zeg vier-vijfde rangs garnituur.
    Als je naar die troep kijkt zegt dat wat over je gesteldheid. Hoop dat ze met de kijkcijfers ook op hun snavel gaan net als deze figuranten in de sneeuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s