Draad weer opgepakt…

Zo zeg, heb ik mezelf even lekker een poos vrijaf gegeven van dit blog. U dacht natuurlijk allang dat ik er mee gekapt was. Nou, niets is minder waar. Of zoals de Belgen zeggen, alive and kicking. Na enkele maanden van stilzwijgen en toekijken is het weer tijd geworden om de draad op te pakken.

Eigenlijk is het me prima bevallen om een tijdje langs de lijn te staan. Allerlei dingen uit te zoeken en eens een poosje te observeren wat mensen allemaal op het web plempen. En dan vooral waarom ze dat doen. In één regel? Volgens mij weten de meesten niet eens waar ze mee bezig zijn.

Gewoon negeren. De moeite niet waard. Ze focussen zich vanzelf op iets anders. Ik weet het, met mijn terugkeer loop ik het risico dat er weer een hele horde dwazen aan mijn broekspijpen gaat hangen. Maar weet U, ik zal er geen minuut minder om slapen. Er zijn er genoeg die een poging hebben gedaan om me te vloeren. Zonder succes overigens…

De werkelijke reden van mijn lange afwezigheid is dat ik ook eens heb mogen meemaken hoe het is om partij te zijn in een zaak van behoorlijke importantie. Twee keer om precies te zijn. En dat je daar na afloop dan ook nog een triomfantelijk gezicht bij kunt trekken.

Het heeft mij nog nooit zoveel plezier gedaan om iemand de rug toe te keren. Met een brede grijns op het gezicht. Voor mijn gevoel was het toen nog niet klaar. Moest er nog een rekening vereffend worden. Lange tijd heb ik mezelf in staat geacht om bepaalde mensen met steekhoudende argumenten tot de grond toe af te branden, maar telkens bedacht ik me op tijd dat ze de energie niet waard zijn die ik er in zou moeten steken. Je zou dus kunnen zeggen dat de rekening nog open staat.

Of dat van mij een rancuneus iemand heeft gemaakt? Nee, dat niet. Maar geleerd heb ik er wel van. Dat bruine armen bijvoorbeeld heel lang kunnen zijn. Er zelfs met de wet in de hand onwaarheden verkondigd mogen worden en mensen die je ooit waardeerde onbetrouwbaarder blijken te zijn dan hun eigen schaduw.

Dat gezegd hebbende kan ik me nu richten op het positieve. Mijn kennis inzetten voor dat wat ik altijd al wilde doen. Waarbij ik alleen verantwoording aan mezelf hoef af te leggen. En voor de mensen die dat weer reden genoeg vinden om tegen te sputteren? Bespaar U de moeite. Ik zal er alleen maar om lachen.

4 gedachtes over “Draad weer opgepakt…

 1. Nanko goed weer van je te horen , je moet leren leven met dat / het onrecht , niemand ontkomt er aan .
  Je beste wapen is : blijf je zelf
  Het verwisselen van kapper kan zelfs vergaande gevolgen hebben 😉

  take care

 2. En lachen mag je, doen wij ook. Blijf jezelf, doen wij ook. En kijk eens goed naar rechts, die foto onder je recente berichten. Zie je die balans ?
  Hij is oh zo belangrijk. Je kunt huilen en je kunt lachen, maar één simpele traan van het één of het ander kan die balans doen omslaan.
  .
  Misschien geldt wel: Eens in een deuk, altijd in een deuk. En ook daar kun je om, en ook mee lachen of huilen.
  Rancuneus: Wrok, een bitter gevoel door aangedaan leed of onrecht en geneigdheid tot wraak.
  Mooi als je dat weet te weerstaan.
  De Dikke van Dale geeft als synoniem ook verbittering. Mijn leven heeft me wat anders geleerd. Het verschil tussen wrok / rancune enerzijds en verbittering anderzijds is mij te groot om dat synoniemen te noemen. Wrok, rancune en ook wraak richten zich op dat onrecht en die enkele personen. Verbittering richt zich op allen, op de wereld en daarmee op iemand zelf. Het schaadt het vertrouwen in anderen en het werpt een muur op van onbenaderbaarheid voor anderen. Verbittering weerstaan in een wereld vol onrecht en “bruine armen” kost soms veel tranen om later weer te kunnen lachen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s