Gevalletje klassenjustitie…

Dat we in dit land helemaal van het padje af zijn is me vandaag weer eens pijnlijk duidelijk geworden. Een 22-jarige man uit Groningen moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden omdat hij een paar badslippers van de politie doormidden heeft gebroken. U leest het goed, een paar badslippers.

De man zat vast en uit voorzorg werden de veters uit zijn schoenen gehaald. Hij kreeg daarna een paar badslippers in bruikleen. Eenmaal in zijn cel werd de man kwaad en scheurde de slippers doormidden. De politie deed daarop aangifte van vernieling.

Godallemachtig zeg. Het moet ook niet veel gekker worden. Zet het justitieel apparaat even in werking voor een gevalletje dat je veel simpeler kunt oplossen met een bezoekje aan de Zeeman. Wat kosten die krengen? Een eurootje of vijf? Ik wil ze wel sponsoren, al is de crisis dan ook niet aan mij voorbij gegaan. Het zal niet gaan gebeuren, want de dienders zijn boos. Het waren immers politieslippers en dus moet de toga aan omdat het recht zal zegevieren.

Zet deze idioterie eens tegenover de kwestie Bram Moszkowicz. De gladde advocaat van weleer. Aan de dijk gezet omdat hij er een potje van heeft gemaakt. Vervolgens de vermoorde onschuld spelend omdat hij er spijt van heeft. Spijt van zijn niet geringe blunders? Of van het feit dat het hem niet is gelukt het mensdom er van te overtuigen dat er een hetze tegen hem is gevoerd. Als je hem op televisie ziet geef je er nog geen kwartje voor. In werkelijkheid is het dus doodgewoon een doortrapte boef. Die belanden over het algemeen achter de tralies. Bram komt nog goed weg met de schrapping.

En dat bedoel ik dus met wat ik al zei dat we volkomen van het padje af zijn. Een man die in een opwelling van woede een stel badslippers vernielt slepen we aan zijn oren naar de rechter. Een bekend advocaat die de kluit willens en wetens belazert schrap je gewoon uit de beroepsgroep. Iemand die meer geld heeft geïncasseerd dan u en ik ooit bij elkaar zullen zien. Maar goed, daar lullen we niet meer over. Riekt dat naar klassenjustitie of ben ik de enige  met een bovengemiddeld reukvermogen.

En dan zit hij op dinsdagavond quasi huilebalkend bij Pauw en Witteman op de biechtstoel. Denk je dat ze hem wel even het vuur na aan de schenen zullen leggen. Maar nee hoor, niks van dat alles. Het feit dat Brammetje op, voor mijn begrippen althans, grote schaal fraude heeft gepleegd was kennelijk geen nieuwswaardig item.

Moszkowicz moet op zoek naar ander werk. Dat zal hij ongetwijfeld een stuk gemakkelijker vinden dan de overige 600.000 thuiszitters. Voor de man die als geen ander weet hoe je de media moet bespelen kunnen ze vast wel een functie vinden. Of er desnoods eentje bedenken…

3 gedachtes over “Gevalletje klassenjustitie…

  1. Zo zie je maar, jouw perceptie van Moszkowicz is een volkomen andere dan de mijne. Net als van zijn optreden bij P&W. Hoe ik erover denk? Lees mijn blog.
    Verder begrijp ik werkelijk helemaal niks van jouw redenering dat er sprake zou zijn van klassejustitie, in het geval van Moszkowicz. Want in dat geval zou hij niet eens door zijn collega’s (fijne collega’s, maar niet heus) voor het gerecht zijn gesleept.

  2. hoi Nanko
    Krijg je zo ook niet het gevoel dat de overheid moedwillig de kosten opdrijft om zo zelf werk te hebben om te kunnen bezuinigen. Net als Menzis die een willekeurige arts 50 euro betaalt voor de woorden ‘hier kan ik niets mee’ het kijken naar een foto en het uitspreken van deze woorden hebben deze man 50 euro opgeleverd (betaald van mijn eigen risico), en binnen een minuut stond ik weer buiten. Dan bel je Menzis hierover en dan zeggen ze ‘u bent er toch geweest, dus moet de dokter betaald worden’ en daar kon DEZE MAN het mee doen. En dan maar klagen dat de ziektekosten de pan uit rijzen.

    Groetjes Henry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s