Help mij. Wij worden gek..!

Kasper kan bij tijd en wijle de meest aardige man zijn die je maar kunt bedenken. Een beminnelijk persoon die je met alle plezier op de koffie zou vragen. Keuvelend over koetjes en kalfjes, de dagelijkse beslommeringen en wat er zoal nog meer de revue passeert.

Maar Kasper heeft ook een vervelende kant. Hij kan van het ene op het andere moment een metamorfose ondergaan. Verandert dan in een zelfzuchtige, boze man die niets of niemand spaart met zijn kwetsende opmerkingen. De ene na de andere belediging, verwensing of bedreiging ontsnapt dan aan zijn lippen.

Die vreemde stemmingswisselingen en emotionele uitbarstingen duiken met tussenpozen op. Net op het moment dat je denkt dat hij de zaak onder controle lijkt te hebben, begint de lava weer te borrelen. Staat de vulkaan op uitbarsten en volgt er een ware vloedgolf aan misplaatste acties. Ze hebben me wel eens verteld dat dergelijke symptomen veel te maken hebben met onderhuidse gevoelens van onzekerheid en kwetsbaarheid.

En dat is nog gekker, want zo ken ik hem helemaal niet.  Hij staat bekend als een spijkerharde. Vindt mensen die met griep op bed gaan liggen watjes en welvaartziektes als een burnout iets voor homo’s. Zou dat allemaal een masker zijn geweest? Ken ik Kasper misschien niet zo goed als ik denk?

Nou kan ik hem wel proberen gerust te stellen, maar ik vrees dat hij me voor gek verklaart als ik zeg dat Asterix aan grootheidswaan lijdt en Superman denkt dat ie Jezus is. Aan iedereen zit wel een steekje los. Maar dat Kasper tekenen van geestelijk verval vertoont terwijl hij anderen dat verwijt? Het wil er bij mij maar moeilijk in.

Ik heb hem geadviseerd om eens met een deskundige te gaan praten. En meteen gezegd dat hij moet uitkijken. Want ja, als je met je andere ik bij een dokter aanklopt kun je na verloop van tijd ook twee rekeningen verwachten. Die man is natuurlijk niet gek…

Een gedachte over “Help mij. Wij worden gek..!

  1. Spijkerhard of gevoelloos?
    Wanneer onze Kasper nooit Griep heeft gehad kan hij zich zo’n opmerking veroorloven en valt vervolgens onder de rubriek “gezocht”
    Wellicht heeft kasper een leidinggevende functie en geraakt niet direct in de hoerastemming bij ziekmeldingen.
    Of de narcitische trekjes komen los

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s