Snikhete Coopluydenmarkt

APPINGEDAM – Coopluyden, bedelaars en ridders. Ze waren er allemaal in Appingedam. Het centrum was vrijdag het toneel van de Coopluydenmarkt. Tijdens de middaguren hadden de coopluyden het erg rustig, lagen de bedelaars in de schaduw van de grote bomen achter de Nicolaikerk en vertoonden de ridders ook weinig activiteit. Erg verwonderlijk was dat niet, want het was snikheet. Rond vijf uur wees de thermometer een graad of 35 aan.

Gedurende de avond, toen de temperaturen wat draaglijker werden, nam het aantal bezoekers snel toe en werd het gezellig druk in de stad met de hangende keukens. Er werden allerlei oude ambachten beoefend en aan de voet van de kerk werd recht gesproken. Dat leverde soms emotionele taferelen op.

Wie er oor en oog voor had kon van alles zien en horen. Op een van de vele bruggen in de Damster binnenstad zongen muzikanten het hoogste lied, er werd met pijl en boog geschoten, men kon het water op en voor wie het allemaal net even te warm werd bleef een verkoelende duik in het water over. Ondanks de wat trage start kan men ook nu weer terugkijken op een sfeervolle Coopluydenmarkt te Ten Damme.
coopluydenmarkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s