De problemen van Koos

Koos is een man van middelbare leeftijd. Hij is onderdeel  van de snelst groeiende bedrijfstak in Nederland. Een werkgever die geen enkele last van een crisis heeft. Er is animo genoeg om bij de grootste baas van het land in dienst te treden. Om maar eens een vies en ongepast woord te gebruiken. Koos heeft honderdduizenden collega’s en een baan die hem weinig inspanning kost. Eén keer per week een briefje schrijven, af en toe bij de chef op visite voor een evaluatiegesprek en incasseren maar.

Al lijkt het dan ook rozengeur en maneschijn voor Koos, hij is allesbehalve een tevreden man. Het is dan ook niet op vrijwillige basis dat hij en al die anderen voor deze baas hebben gekozen. Maar a la, je moet wat in deze sombere tijden. Dan moet je niet al te kieskeurig zijn.

Het is namelijk verdraaid handig dat je, in het meest gunstige geval, een paar jaar verzekerd bent van een vast inkomen. Dat kunnen veel anderen niet meer zeggen. Al blijft het behelpen met een portemonnee die steeds meer gaten begint te vertonen. Dankzij het feit dat de overheid geen mogelijkheid onbenut laat om de burger in zijn blote kont te zetten.

Koos is het schrijven van brieven zat. Hij wil ander werk maar krijgt de ene na de andere afwijzing in de brievenbus. En dus zal hij nog wel een poosje aan zijn huidige werkgever vast blijven zitten. Af en toe ziet Koos het niet meer zitten. Dan stapt hij naar de Lidl. Om zijn voorraad rookwaar op peil te brengen. Bij thuiskomst zet hij de radio aan. Om onder de klanken van het Klein Orkest zijn ongenoegen met wat flessen bier weg te spoelen.

Koos is namelijk werkeloos…

 

Een gedachte over “De problemen van Koos

 1. Nee !! Koos moet gere-integreerd worden , het kost de overheid wat extra centen maar dan heb je ook wat , Zo’n Bureau helpt je met, vers van het internet geplukte sollicitatie-voorbeeld-brieven schrijven en adviseren je ook nog om je in te laten schrijven bij div. uitzendbureaus,.
  Houden gezellig zo nu en dan contact met je om te vragen hoe het met je gaat , al met al kost dat grapje 5000 Euro !
  ik bedoel waar hebben we het over. het komt tenslotte uit de overheids portemonnee en daar hebben altijd al gaten in gezeten .
  Nee zo’n baas heeft het goed met je voor, waar hebben we het over ! echt een aanwinst en bovendien betaalbaar !!
  Bij baas Willem Wouters en consorten is het goed vertoeven maar ook hier wordt Koos t.z.t door verwezen naar een Gemeentelijke werkgever maar niet voor een interne functie. Want die slaapzaal is vol.
  Bij deze Gemeentelijke baas mag je gelukkig uitleggen wat je maandelijkse onkosten zijn en of je nog inkomsten hebt , kort om alles netjes opgeven.
  Voorts mag je via de computer solliciteren en je mag ook de rekening van de nieuwe wasmachine / T.V. indienen wanneer de oude het begeven heeft. Een missie naar een theater wordt op z’n tijd ook vergoed,
  Waar vind je een baas die zo voor je zorgt , wat wil een mens nog meer ?
  Hou de moed er in Koos ,Rutte heeft het goed met je voor en niet gedemotiveerd raken. Het kan even duren maar het komt allemaal goed.
  Wellicht is er straks wat vrijwilligers werk in Syrië , ben je er even uit !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s