Nederland, pinautomaat van EU

De week is nog maar net begonnen of het duizelt je alweer van de berichten waarbij de wenkbrauwen je bijkans tot achter de oren vliegen. Een trein die pelgrims van de sokken rijdt, een nieuw bloedbad in Egypte, de Nederlandse regering die niet meer met de oppositie wil praten en ondertussen miljoenen euro’s aan belastinggeld die richting Bolivia verdwijnen.

De staat berooft zijn burgers om vervolgens zakken geld te pompen in een land waar ze de cocaplant hebben gelegaliseerd. Waar cocaine een van de belangrijkste exportproducten is. Kunt U het nog volgen? Als het bericht in de Telegraaf klopt, begin je je toch ernstig af te vragen wanneer het moment aanbreekt dat de Nederlandse burger massaal naar het Binnenhof marcheert om Rutte en consorten uit het torentje te kieperen.

Nou, dat kan ik u wel vertellen. Dat zal nooit gaan gebeuren. Omdat we veel te braaf zijn. En waarom zouden we dat arme, massaal coke snuivende en zwaar corrupte land niet helpen? Dat doen we immers toch ook met andere verpauperde leefgemeenschappen, zoals bijvoorbeeld Italië en Griekenland. Waar een flink deel van de upperclass minstens net zo verdorven is?

Wat kan het de Haagse overheid nou schelen dat ze het geld van hun hardwerkende burgers weggeven. En wat kan het de burger schelen. We slikken het en stikken vanzelf. Waarom steken die Haagse Ali Baba en zijn rovers dat geld niet in de eigen economie. Nog even en we zijn verdorie zelf een ontwikkelingsland.

Het past Den Haag geenszins om nog langer voor Sinterklaas te spelen terwijl er binnen de EU jaarlijks 100 miljard aan btw-geld als ‘vermist’ wordt opgegeven. In de zakken van criminelen verdwijnt. Waar staatsbankiers nog altijd dikke bonussen opstrijken en Bulgaren met de zorgtoeslag aan het sjoemelen zijn.

Je kunt natuurlijk ook stellen dat het geen ene mallemoer uit maakt. Dat die miljoenen voor het cocalandje maar een druppel op een gloeiende plaat zijn. En dat we ons daar niet zo druk over moeten maken. Nee, een president die beweert dat je van aardappels eten homoseksueel wordt. Die moet je serieus nemen.

De overheid vertoont steeds meer trekjes van een gokverslaafde. Ze gokt met het geld van de Nederlandse belastingbetaler. De belastingbetaler die compleet uitgekleed wordt. Nederland is de pinautomaat waar je  onderhand zonder pincode kan cashen. Behalve als je een hardwerkende burger bent. Die krijgen geen toegang. Maar ondertussen zijn zij het wel die deze cultuur bekostigen. En dus rijst opnieuw de vraag: Wanneer maken we daar een einde aan? Of sterker nog, zouden we dat überhaupt kunnen?

3 gedachtes over “Nederland, pinautomaat van EU

 1. Niets is vreemd aan een mens en dat geld zeker voor Diederik
  De man was niet klaar voor die functie, hij heeft echt zijn gezicht verloren !!!!

  Wanneer Samsom in zijn gezin net zo van links naar recht zwalkte gelijke aan zijn politiek dan kan ik me er m.b.t. hun scheiding wel iets bij voorstellen .
  Maar hij kan zich nu zonder gezichtverlies ziek melden, de politiek zal er niet onder lijden en er is eindelijk tijd om het dekbed uit te proberen.
  Wellicht heeft Tieneke iets uitgehaald ?? het blijft gissen !!

 2. Absoluut onvoorstelbaar hoe “het kamertje” met overheidsgeld omgaat.
  En is het niet een of andere burger met een bijstandsuitkering die al drie jaar gezellig samenwoont, dan zijn het wel Bulgaren die er een miljard op nog al een vrij eenvoudige wijze weten te stelen en ja hoe krijg je dat geld terug?
  Het kan kennelijk allemaal, maar wanneer een AOW-er het in z’n hoofd haalt een vriendin voor een paar nachtjes uit te nodigen, dan zijn de rapen gaar. Dat laatste dan maar even terzijde, maar toch!
  Waar ik me aan erger is dat er nog steeds weer miljarden richting Griekenland gaan. Een land dat gelijk staat aan een structuurloze en bodemloze put.
  Een land dat de kluit zo bedonderd heeft, gelijk aan onze bijstandstrekker, komt er gewoon mee weg.
  Griekenland deed het overigens prima voor de intreding, je hoorde ze niet!!
  Weer zes miljard inleveren en ach waarom ook niet, we hebben momenteel de slechtst draaiende economie van Europa. Toch apart!
  Bezuinigen we de zaak niet een beetje stuk heer Rutte? Nein, befehl ist befehl.!!!
  Maar meneer Rutte, mensen geven het geld niet meer uit. Wat nu. Meer bezuinigen, meer ontslagen?
  Wellicht de ZZP-ers maar eens wat harder aanpakken. Je neemt ze de kleine ondernemersregeling af en vervolgens staat straks de helft bij het UWV.
  Nee beter en zoals vermeld, het geld richting Bolivia sturen en vooral niet in eigen land investeren. Stel je voor. Nee, het komt daar vast goed terecht.
  Een keigoed artikel Nanko.

  • En dan horen we aan het einde van de dag dat Samsom en zijn Tineke gaan scheiden. Ze zal toch geen statement willen maken? Of zou het toch gewoon zo zijn dat ons Diederikje een ander dekbedovertrek heeft gevonden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s