De onverschilligheid van Emergis

Mensen kunnen je het bloed onder de nagels vandaan halen. Er is er eentje die nog veel verder gaat. Zo ver dat het teveel wordt en er ingegrepen dient te worden. Dat is dan ook gebeurd. Tante P. heeft inmiddels meerdere aangiftes aan haar broek hangen. Er loopt een strafzaak tegen haar en madammeke zit momenteel in Emergis Kloetinge.

U weet wel, die instelling waar men vreselijk begaan is met het geestelijk welzijn van de Zeeuwen. Zelfs vanuit die instelling presteert Tante het om haar steeds onwaarschijnlijker wordende hersenspinsels over de mensheid uit te strooien. En als je daar dan de neus van vol hebt, lijkt een bericht richting klachtencommissie de meest korte weg om hier melding van te maken. Het kan immers niet zo zijn dat je je eigen behandelproces dwarsboomt door gewoon dat te doen waarvoor je eigenlijk te gast bent.

Nou, ik heb het gedaan. En had zelfs enige hoop toen een veel te lang uitgebleven antwoord alsnog kwam. Valt dat even vies tegen zeg. Hoe kan een organisatie als Emergis zichzelf nog recht in de ogen kijken door met een mededeling aan te komen waar de onverschilligheid van af druipt.

Op 8 juli ontvingen wij uw bericht via onze website. We betreuren het dat u veel last ondervindt van de door u genoemde persoon. Uiteraard doen wij – vanwege het beroepsgeheim – over onze cliënten en behandelingen geen mededeling. We nemen uw bericht echter ter harte. Wij adviseren u om eventuele volgende tot u gerichte, strafbare berichtgevingen te melden bij politie.

Met vriendelijke groet,
Emergis

Misschien moet ik wat duidelijker zijn? Ik hoef geen advies van U. Ik heb Emergis ook niet gevraagd om informatie over een van hun cliënten te verstrekken. Ik weet waar ze woont, hoe ze heet en wat ze allemaal op haar kerfstok heeft. Ik heb helemaal geen behoefte om te weten hoe ze haar in Kloetinge behandelen. Dat kan echter niet veel soeps zijn als Tante P. er heilig van overtuigd is dat zij haar zoon kan opleiden om het tot minister-president van een nog nader te bepalen land te schoppen. Dat de slachtoffers van rampvlucht MH17 zonder mijn inmenging, en die van een collega van mij, nog steeds geleefd zouden hebben. Voor dat soort achterlijke uitspraken is maar één uitdrukking…

Nee, mensen van Emergis, het enige dat ik heb gevraagd is dat u haar dagelijkse portie internetterreur stopt.  Maar dat is kennelijk te veel gevraagd. Ik moet maar naar de politie rennen en de strafbare berichtgevingen melden. Alweer? Misschien is het handig om een soort van abonnement bij de Hermandad te nemen, want een en ander houdt in dat er gemiddeld eens per week een aangifte volgt. Tjongejonge zeg, wat leven we in een land vol mafklappers. En dat ze hun riool ook nog ongestoord mogen blijven opentrekken? Je zou er gestoord van worden.

Misschien dat de Raad van Bestuur zich eens achter de oren wil krabben en zich gaat afvragen of men dit bedoelt met ‘enthousiaste en betrokken medewerkers?’, zoals op de website valt te lezen. Hulpverleners zoals preventiewerkers, verpleegkundigen, therapeuten, agogen, psychologen en psychiaters, men heeft het allemaal in huis. En niemand kan, wil of mag iets aan het krankjoreme gedrag van een verdachte in een stalkings- en lasterzaak doen? Of zijn ze toch niet zo betrokken en enthousiast als men beweert?

Ik heb in ieder geval geen behoefte meer om me rechtstreeks tot Emergis te wenden. Inmiddels is me wel duidelijk dat de kracht van het geschreven woord vele malen sterker is dan het gehannes met procedures. Misschien moet ik ook maar naar Zeeland verkassen. Ik wil wel eens weten wat ze daar doen voor de bijna achtduizend cliënten en een bedrijfsopbrengst van bijna 94 miljoen euro, zoals uit de cijfers van 2013 blijkt.

Beste Raad van Bestuur: U bent toch zo begaan met het welzijn van alle Zeeuwen?  Zou u dan misschien en stapje harder willen lopen voor dat ene schaap dat wel erg ver van de kudde is afgedwaald? Zelfs uw eigen instelling openlijk onder vuur neemt en medewerkers van mishandeling beticht? Ik ben u op voorhand dankbaar. Zorg ervoor dat het geen loos gebaar wordt…

2 gedachtes over “De onverschilligheid van Emergis

  1. DIt is nou typisch weer iets voor onze overheid. Je beschermt de daders zoveel mogelijk en laat de slachtoffers in de kou staan. Als je de opmerkingen zo leest is deze tante behoorlijk ver afgedwaald. Zoals in een eerdere bijdrage al gezegd, misschien is het wel goed dat er nog eens wat deskundige mensen onder het schedeldak van deze dame kijken. Voorzover ik er over kan oordelen, maar dat is dan gevoelsmatig, zou ik zeggen dat dit een gevalletje TBS met dwangverpleging is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s