Dikke stroop in gerechterlijke machine?

De rechtbank heeft een 24-jarig Groninger veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het plegen van een overval op een Jumbo supermarkt. De rechter is van mening dat de man zo snel mogelijk de kliniek in moet. Het schijnt dat hij ernstige psychische problemen heeft. Dat kun je wel stellen als je een winkel binnenstormt en geld eist. Waarbij er ook nog geroepen wordt dat er een wapen aanwezig is. Dat de man in een proeftijd zit heeft het proces kennelijk versneld. 

Begrijpt u waarom ik iets niet begrijp? Waarom iemand die eveneens in een proeftijd zat en opnieuw in de fout is gegaan, drie jaar lang ongestoord mensen kapot mag maken? Hoe zit dat eigenlijk met het Nederlandse recht. Is er een deskundige die mij wil uitleggen waarom ik het niet snap dat de man nog geen half jaar na het plegen van de overval al is veroordeeld en dat men elders in oeverloos lang durende procedures blijft steken?


blog56Werken ze in Groningen wellicht iets sneller dan in de rest van het land? Kom op rechtbank Zeeland-West Brabant. Ga eens bij uw collega’s te rade waarom uw machine draait alsof hij met hele dikke stroop wordt gesmeerd.

Het is inmiddels een week geleden dat men mij in Middelburg wist te vertellen dat de zaak tegen Tante P. opnieuw was aangehouden. Nog een pak papier. Nog wat mensen die gaan proberen om het verwarde brein van de Zeeuwse plaaggeest te doorgronden. En ondertussen heb ik van Slachtofferhulp nog niets vernomen. Eigenlijk ben ik best benieuwd hoe men met de andere slachtoffers van deze dame omgaat. Waarschijnlijk net zo onverschillig als Emergis in Kloetinge.

Ach, kan jou het schelen dat je voor oplichter, afperser, stalker, lasteraar, moordenaar en weet ik wat nog meer wordt uitgemaakt. Wat interesseert het jou dat mevrouw roept dat ik seks met haar wil. Gadverdamme zeg, waar haal je die achterlijke fantasie eigenlijk vandaan. Kun je me aantonen waar ik dat ooit vermeld zou hebben? Ga een eigen leven leiden. Als je geestesvermogens tenminste nog in staat zijn om invulling aan dit begrip te geven.

blog47

Er lopen op televisie een paar gelijkgestemden van Tante P. door het beeld. Ze voelen de aarde met hun voeten en smeren het wegdek vervolgens onder de graffiti om de plaatsen te markeren die zij goed of slecht vinden.Of ze ook aan uittredingen doen of rondjes boven de aardkloot vliegen om te kijken wat anderen doen? Ik zou het niet weten. Wat ik wel weet is dat ze zich bij de ingang van Emergis in Kloetinge kunnen melden om hun hobby daar verder te kunnen beoefenen. Want van behandelen hebben ze daar in Zeeland nog nooit gehoord.

 

5 gedachtes over “Dikke stroop in gerechterlijke machine?

 1. Je weet Nanko dat ik heel veel naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen en eigenlijk was alles weinig professioneel maar ruime ervaring in reclasseringswerk of mensen helpen in zeer vervelende lastige situaties bekijk een zaak als Gihad Botros waar men bleef doorbeuken of de Facebook filmpjes van een lezing ach neem afstand en laat je niet kopje onder drukken. Ik maak me er tegenwoordig niet zo druk meer om, t’s meer deze tijd weg van de oude schrijfmachine gedrukte krant naar de digitale wereld of soms zotheid. Ze mogen alles over me zeggen kan er om grinniken.

  • In zekere zin heb je gelijk, maar soms worden grenzen overschreden die het niet toelaten om grinnikend weg te kijken. Dat zou in mijn ogen een vrijbrief zijn voor dit soort lieden om ongehinderd door te gaan met het beschadigen van mensen die dit niet hebben verdiend. In dit specifieke geval is er zelfs een voorwaardelijk sepot overtreden, dus is er alle aanleiding om dergelijke praktijken aaan te pakken..

  • Rob,

   Als alles tegen zit krijg je nog wel meer te zien. Ergens trek je een lijn en zodra die overschreden wordt is het afgelopen met de diplomatie van de zachte hand.

 2. Heel goed geschreven Nanko en bedankt namens de slachtoffers! Als medeslachtoffer heb ik er wel degelijk goed genoeg van! Ook van de “aanhang” die ze heeft verzameld!
  Als normale burger sta je echter met de rug tegen de muur. Aangiftes worden niet opgenomen of je krijgt de boodschap dat je maar moet gaan breien en dan van internet af moet gaan!
  Politie en justitie lopen achter qua internet! Zoals: tanteP heeft een art. 40 BOPZ, daar staat wel in dat men restricties kan geven wat betreft telefoneren, maar niet op internet! Die wet moet dus veranderen!
  De wetten zijn verouderd! De wet http://maxius.nl/wet-bijzondere-opnemingen-in-psychiatrische-ziekenhuizen/artikel40/ stamt uit 1992!
  Tijd voor moderisering!

  Nogmaals bedankt voor je inzet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s