Het zal je maar gebeuren… Opgepakt.!!

Nou, ik heb het voorelkaar. Ze hebben me opgepakt… Zit je rustig je ding te doen, staan er opeens twee heel streng kijkende dienders in de deuropening. Of ik wat spullen bijeen kon rapen, want ze kwamen me arresteren. Natuurlijk wilde ik wel even weten waar ik van verdacht werd. Nou, er lagen zes aangiftes tegen mij. De meest erge is nog wel dat ik kennelijk Gods werk heb vernield. Overigens was ik niet de enige die in het boevenbusje terecht kwam. Ook mijn collega Karin, minister-president Mark Rutte en burgemeester Harald Bergman van Middelburg waren in de boeien geslagen. 

Nooit gedacht dat ik nog een keer op deze manier met deze hoogwaardigheidsbekleders in aanraking zou komen. We maken een lange rit en komen uiteindelijk daar uit waar we al eerder hadden moeten zijn. De boefjes belanden bij Emergis in Kloetinge. We mogen echter niet uitstappen. De gendarmes moeten nog twee verplegers oppakken. Zij worden, zo blijkt later, van poging tot doodslag verdacht. Godsamme zeg, er zit opeens heel wat jaren celstraf in die auto.

Via Middelburg kwamen we uiteindelijk bij de gevangenis in Vught aan. Daar kregen we pas goed onder ogen hoe het gevangeniswezen er uit ziet. De gedachte dat je er jaren doorbrengt doet me huiveren. Er moeten heel wat formaliteiten worden afgewerkt alvorens we naar onze cel gebracht worden. Die voldoet gelukkig wel een beetje aan de normen van vandaag.

Er staat een koffiezetapparaat in, ik heb een koelkast, magnetron, waterkoker tot mijn beschikking en ook staat er een laptop op tafel. Er klinkt opeens een donkere stem. De man in de cel naast mij vraagt of ik een joint wil. ‘Je moet toch wat als je hier zit. En dit is een leuke handel’, zegt hij. Ach ja, gedetineerde W. had ook zomaar 1200 volgers. Hij twitterde vanuit zijn cel dat het een lieve lust was en hield zelfs een weblog bij. Toch wel mooi dat Justitie dat soort dingen tolereert. Totdat je gesnapt wordt… En naar verluidt heeft hij het zo ver laten komen.

Omdat het de komende tijd waarschijnlijk wat rustig gaat worden, besluit ik te kijken of ik het worldwideweb ook op kan. Verdomd, zelfs dat lukt. Ineens ontdek ik dat het nog helemaal niet zo gek is om even op jezelf te zijn. En dus gooi ik van alles op de social media. Ik geef iedereen een veeg uit de pan en stop pas als de voetstappen van een bewaker hoorbaar worden.

Ik beloof u dat dit niet het einde is. Als ik straks ben doorgezaagd over mijn motieven om het vele werk van Onze Lieve Heer om zeep te helpen, waarom ik graag kinderen mishandel, vlucht MH17 heb laten neerstorten en mensen geld wil aftroggelen, dan kom ik terug. Ik heb namelijk nog veel te vertellen. En morgen ga ik mijn collega, de burgemeester en de minister-president eens vragen of ze ook kunnen klaverjassen. Je kunt immers niet de godganse dag achter de computer hangen. Dat valt in Vught waarschijnlijk teveel op. Daar wel…..

4 gedachtes over “Het zal je maar gebeuren… Opgepakt.!!

  1. Beste heer Scheijbeler,

    Misschien is het verstandig om je in deze kwestie even afzijdig te houden. Je valt al jaren op door je ongebreidelde fantasie, stuitend narcisme en je vermogen om jezelf belangrijker te maken dan je bent. Ga lekker op je eigen site verhalen van anderen overnemen en laat de echte bloggers met rust.

    • Wilt u het achterwege laten om mijn teksten zomaar over te nemen? U heeft daar geen toestemming voor gevraagd, noch gekregen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s