Koekoeksnest Emergis ‘verliest’ info cliënten

Je moet tegenwoordig verdraaid goed uitkijken waar je je spullen laat. En vooral of ze wel achter slot en grendel staan. Bij de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van Emergis weten ze daar alles van. In mei verdween er een laptop en een harde schijf met gevoelige informatie over een aantal cliënten. 

Ik zeg ontslaan die hap. Stelletje prutsers. Zit zo’n instelling vol met koekoeken en ander vreemd gevogelte en kunnen we binnenkort gewoon lezen waarom ze bepaalde personen hebben platgespoten, in de isoleer gestopt en mishandeld hebben? Ik hoor het u zeggen. Dat kan niet, want het gaat om kinder- en jeugdpsychiatrie. So what, Tante P. kun je zo onder de categorie onnozele kindertjes scharen. Veel meer geestesvermogens kunnen er niet in dat met spinnerag volgestopte warhoofd zitten.

Dit biedt perspectieven. Ik ben wel in voor een goede film waarin te zien is hoe Tante P., onder het mom van diagnostisch onderzoek, wordt doorgezaagd tot ze met zelfmoord dreigt. Niet dat ze zoiets zou doen, want dat heeft Tante al te vaak geroepen. En dus is de geloofwaardigheid van dat dreigement niet meer waard dan de belofte van een Griek in geldnood.

De privacy van een aantal cliënten kan door de actie zomaar op straat komen te liggen, maar is dat nou zo erg? Emergis hecht immers ook weinig waarde aan de privacy van mensen die niet bij hen bivakkeren. Eigen schuld, dikke bult. Misschien dat de dief zo goed wil zijn om de laptop in Vught af te leveren? Ik kan hem of haar geen duizend euro beloven. Dat is namelijk de beloning die men heeft uitgeloofd voor het terugbrengen van het apparaat met de bijbehorende info. Nou, ik geef ze weinig kans. Tien tegen een dat het apparaat netjes wordt opgeruimd, schoongeveegd of hoe je het ook maar wilt noemen.

Weet u wat nou zo jammer is? Dat de diefstal zich niet in Kloetinge heeft voltrokken. Kan mij het bommen. Ik heb in ieder geval een beetje mogen fantaseren. Hoe moet ik anders mijn dagen in de cel vol zien te krijgen. Voor je het weet krijg je last van een waanstoornis. En die duren volgens de experts minstens een maand. Holy crap, hoe moet je die van Tante P. dan inschatten. Dat duurt al enkele jaren. Ik ben gemakshalve maar even bij de psychiater van dienst langs gegaan.

Volgens hem zijn er verschillende soorten van wanen. Hij heeft dat uit de literatuur, maar goed. Zo is er het grootheidstype. De koekoek die het betreft is er van overtuigd dat hij of zij een of ander groot talent bezit of een belangrijke ontdekking heeft gedaan.

Dan heb je ook nog het type dat overal samenzweringen ziet. Hhhhhmmmm, klinkt heel bekend in de oren. Deze vleugellamme vogel roept dat hij/zij bespioneerd, belasterd of getreiterd wordt. De patiënt kan herhaaldelijk proberen zijn of haar recht te halen door in beroep te gaan bij rechtbanken en andere overheidsinstellingen. Mijn gevangenisklomp breekt. Dit is het profiel van Tante P. Dat kan niet missen.

En om te voorkomen dat hij uit zijn nek lult, heb ik de tekst maar even opgezocht. Die kunt u hier vinden.. Ik mag overigens hopen dat ze daar in Kloetinge wat zuiniger op hun spullen zijn. Weet u bijvoorbeeld op wiens computer Tante P. haar vuiligheid mag verspreiden? Ik in ieder geval niet…

2 gedachtes over “Koekoeksnest Emergis ‘verliest’ info cliënten

  1. ” Na verschillende zoekacties in het pand van de zorginstelling, was de computer nog steeds niet gevonden.”
    Kamer van tante P. misschien overgeslagen? Zit hele dagen tot 12 uur in de nacht online te lasteren en belagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s