Mijn wil geschiedde…

Een 60-jarige vrouw uit het Zeeuwse Ovezande mag 240 uur schoffelen, harken of weet ik wat ze tegenwoordig allemaal voor werkstraffen verzinnen. Dat is namelijk de eis van de officier van Justitie van de rechtbank in Middelburg. De dame zou een stel jarenlang hebben lastiggevallen. Het was kennelijk een soort van levensbehoefte die ze aan het vervullen is geweest. Misschien wel om een leegte te verbergen…

De vrouw zou het paar telkens gebeld en beledigd hebben. Ook zou ze zich schuldig hebben gemaakt aan het volgen van de man en de vrouw en hun auto hebben bekrast. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de stalker licht verminderd toerekeningsvatbaar is. Een klein beetje van het padje af….

Het kan dus kennelijk wel om deze problematiek aan te pakken. Wel jammer dat het in dit geval zo lang heeft geduurd alvorens men tot een eis is gekomen. De ‘collega’ van Tante P. is zestien jaar bezig geweest maar kon alleen voor de laatste zes jaar worden aangepakt. De rest is verjaard.

Mij bekruipt een vreemd gevoel. Het kan toch niet waar zijn dat men bij de rechtbank in Middelburg onze zaak zo lang op de plank laat liggen dat hij uiteindelijk vanzelf verjaart?

Je moet er niet aan denken dat ons eigen duiveltje, vermeend herschrijver van de Bijbel, spiritueel leider van Europa, expert in het Strafrecht, reïncarnatie van Maria Magdalena en gedwongen opgenomen in Emergis Kloetinge, zo lang haar gang kan gaan.

In dat geval eisen we dat er koppen gaan rollen, Er dient daadkracht te worden getoond. Als het niet over links kan, dan maar over rechts. Breng mijn theewater niet aan de kook, anders zul je vroeg of desnoods heel laat op de blaren moeten zitten. Wat? Ik ben van mening dat alle leden van de Tweede Kamer hun biezen moeten pakken. Het politiekorps Middelburg dient ontslag aangezegd te krijgen en iemand die het niet met mij eens is, maak ik medeplichtig aan poging tot doodslag, afpersing of mishandeling. Mijn wil geschiedde…

De officier van justitie eist in de Zeeuwse zaak de maximale werkstraf omdat hij zestien jaar stalken ongelooflijk vond. De slachtoffers hebben volgens hem al die tijd in een sfeer van wantrouwen tegen alles en iedereen geleefd. Ik ben toch erg benieuwd hoe lang de knappe koppen nog nodig hebben om het gerafelde brein van Tante P. te ontwarren. Duurt het nog weken, maanden of misschien wel jaren? Kunt u mij een indicatie geven? Dan kan ik me er op instellen en alvast passende maatregelen nemen…

De deurbel gaat. Er staat een boodschapper van God op de stoep. Hij wil mij een boekje in de maag splitsen. Kost slechts vijf euro, maar met deze bijdrage heb ik mezelf wel verzekerd van een zitplaats in de trein naar de hemel. En dat aanbod kan ik beter niet afslaan, want de krijsende meeuwen die over mijn huis cirkelen kondigen volgens hem naderend onheil aan. Ik wijs de man de weg terug naar het begin van de oprit. Terwijl hij zijn wijsvinger waarschuwend opsteekt mompelt hij wat en schreeuwt vervolgens: Zijn toorn zal op uw hoofd neerdalen. Zijn wil geschiedde…!!

Terwijl hij terug loopt, kijk ik naar boven. De wolkenloze lucht belooft een mooie zomeravond af te leveren. Twee uur later schrik ik me wezenloos. Een harde knal klinkt, een felle lichtflits volgt. Binnen een tijdsbestek van een kwartier is de lucht inktzwart geworden, heeft de wind stormkracht aangenomen, valt de regen met bakken uit de hemel en vliegen de hagelstenen om het huis. Zou de man net als Tante P. in nauw contact met Onze Lieve Heer staan? Die kan het vast wel laten spoken als het duo dat vraagt. Hun wil geschiedde. Of niet dan… En wie niet luisteren wil….

6 gedachtes over “Mijn wil geschiedde…

 1. By the way: 240 uur werkstraf = 10 dagen! Voor 16 jaar ellende over je heen krijgen?
  Wat zou tante P dan krijgen voor nu bijna 4 jaar? 4x 24 uur? I hope not!
  Als dat zo is roept het inderdaad op om het recht in eigen hand te nemen, na jaren ellende!
  Dan zou je iemand toch……

 2. Het gaat verder dan alleen tante P, Het gaat er ook om hoe politie, justitie, GGZ rekening houden met de slachtoffers. Niet dus….de een wacht op de ander, zo doen ze het af als excuus. Dader gaat gewoon jaren door!

 3. Obsessie is het niet! Jaren lang zoveel overlast ondervinden, daar kunnen alleen medeslachtoffers over meepraten! Go Nanko go! Mijn steun heb je! Ik sta achter je! Jij bent mijn held! Als ik iets kan doen….

 4. Nanko, Nanko het lijkt erop dat tante P een obsessie is geworden. Ik kan je geen raad geven op welke wijze een strafzaak versneld op de rol zal komen om een einde te maken aan dit gruwel. Binnen een artikel 12 procedure wellicht het hof verzoeken de magistratuur in Middelburg aan te sporen tot behandeling van deze zaak. De onweersbui is een natuurproces daar heeft tante P of welke goede geest met overtuiging geen invloed op. Je slotzin ” wie niet luisteren wil;… oké .. keert hetgeen hij niet wil horen de rug toe?

  • Geenszins een obsessie, eerder een vervelende luis in de pels die niet van wijken wil weten en onwetend het moment lijkt af te wachten waarop hij zichzelf te gronde richt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s