Uitgekookt, laf en ruggengraatloos…

Onderstaand het schrijven dat naar Emergis is verzonden. Opdat iedereen die het wil er notie van kan nemen. Dat het kennelijk niet stopt bij een opname in een kliniek. Dat het ook van daaruit gewoon kan en kennelijk mag. Dat dure behandelingen dus niet werken, of dat er eenvoudigweg niet gewerkt wordt. We verwachten een inhoudelijke reactie van Emergis. En geen slap aftreksel van iets wat er op lijkt…

 

Emergis Kloetinge

Oostmolenweg 101,

4481 PM Kloetinge

 

Geachte heren / dames,

Volgens mijn informatie bevindt/bevond zich in uw instelling een zekere Monica Pellegrino. Deze mevrouw is meerdere keren ter verantwoording geroepen vanwege stalking en/of belaging. Ze is daar vorig jaar zelfs schuldig aan bevonden door de rechtbank Zeeland-West Brabant in Middelburg, maar kon niet strafrechtelijk vervolgd worden omdat ze vanuit een psychose zou handelen. Een TBS-maatregel achtte men niet op zijn plaats omdat die doorgaans wordt opgelegd wanneer stalkers gewelddadig zijn.

Het enige dat de rechtbank in Middelburg ons tijdens de laatst gehouden zitting meegaf, was de boodschap dat men iets aan haar internetgedrag zou proberen te doen. Dat is namelijk het platform waarop ze tot op de dag van vandaag allerlei vuiligheid blijft spuien. Hetzij rechtstreeks of in bedekte termen, maar wel steeds richting dezelfde personen. Ze gebruikt het medium Twitter om mensen volledig te gronde te richten. Met haar wazige, onsamenhangende berichten probeert ze dag in dag uit levens te verwoesten, anderen te beschuldigen en onophoudelijk te belagen.

We hebben al eerder aangegeven het onbegrijpelijk te vinden dat mensen vanuit hun behandeling gewoon door kunnen gaan met de zaken waarvoor ze in uw instelling verkeren. In een artikel van De Telegraaf van 15 oktober 2016 zegt uw instelling desgevraagd; ,, Wij kunnen niet garanderen dat dit niet meer gebeurt, we zijn geen gevangenis.’’

Emergis ligt er dus kennelijk niet van wakker. Deze (zeer) open instelling maakt zich er niet druk om dat een van haar (ex ?) ‘ingezetenen’ in de fout blijft gaan. Of, zoals collega Karin Rixt ooit schreef: ‘Als het loon van de werknemers daar op tijd gestort wordt, waarom zou je dan druk maken om de werkelijke feiten waarvoor mevrouw Pellegrino daar zit. De bescherming van de dader draait in deze instelling blijkbaar op volle toeren.’

Deze mevrouw is allesbehalve geestesziek. Het is een uitgekookt, laf en ruggengraatloos individu. Niets meer of minder. Als ze ook maar één keer het lef had getoond om de confrontatie aan te gaan, waren we wellicht verder gekomen. Maar goed, dat heeft ze niet aangedurfd en dus is er nog steeds het onbegrip over het rechtssysteem in dit land.

Er zijn te veel instanties die over Pellegrino iets te zeggen willen hebben. Die zich vervolgens verschuilen achter regels en wetgeving. Uiteindelijk neemt niemand zijn verantwoordelijkheid en dienen slachtoffers alles maar te accepteren. En dat is nu precies wat ik niet van plan ben.

We stellen voor dat Monica Pellegrino en gelijkgestemden gewoon de vrije hand wordt gegeven. Laat haar dat doen waar we al jaren tegen vechten en u zult merken dat we keihard terug kunnen slaan. Niet alleen richting haar, maar ook de overheid, de wetgeving en instanties door wie mensen als Pellegrino in de watten worden gelegd.

We hebben al eerder aangegeven klaar te zijn met deze ‘wereld op zijn kop’, maar willen dat nog wel een keer benadrukken. Eventueel zal er opnieuw een aangifte tegen Pellegrino volgen, zal er niet geschroomd worden om een procedure op te starten tegen het falende beleid van Emergis en is het niet ondenkbeeldig dat de media opnieuw opgezocht wordt.

Aan u het woord. Gaan we het ziekelijke gedrag van mensen als Pellegrino blijven tolereren of gebruiken we ons gezond verstand.

‘Stalker, we ‘kennen’ elkaar al een tijdje, al heb ik geen idee hoe je loopt, praat of eruitziet. En dat idee hoef ik ook niet. Ik moet jou niet. Ik walg van jouw vernielzucht, de manier waarop jij leeft, met mensen omgaat en hoe je teert op instanties. Jij kost de maatschappij klauwen vol geld en je bent al heel erg lang zonde van heel veel mensen hun kostbare tijd.’

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s