Over Webjournaal

Welkom op dit weblog…

Origineel is het misschien allemaal niet, maar toch schijnt er nog altijd een groeiende behoefte te zijn aan nieuwsgaring via het internet. Een weblog is het ideale platform om verhalen te publiceren die de voorpagina van de krant meestal niet halen of, als dat al wel het geval is, anders worden gelezen. Dit is de manier om vanuit een eigen invalshoek te kunnen werken. Misschien wel net dat extra beetje sjeu in een artikel te stoppen waardoor de vermelde gebeurtenissen wat menselijker worden weergegeven…

Overigens zijn niet alle verhalen op waargebeurde feiten gebaseerd. Soms slaat de fantasie van de schrijvers op hol. Zitten ze naar hun dikke duim te staren en hebben ze de behoefte om, bijvoorbeeld naar aanleiding van een vrij onschuldige gebeurtenis, een eigen verhaal te produceren. Vandaar dus de subtitel ‘feiten en fictie.’ De bijdragen kunnen echter ook ervaringen uit het leven van de schrijvers zijn of zaken die hen gewoon raken en waarover ze hun mening ventileren.

Op Webjournaal geven we iedereen de ruimte om op de geplaatste verhalen te reageren mits de regels van Webjournaal in acht worden genomen. Die regels zijn kort en krachtig. Reacties met een beledigende of kwetsende inhoud, zulks ter beoordeling van de beheerder (s) van Webjournaal, kunnen zonder opgaaf van redenen geweigerd worden. Dit geldt eveneens voor meegeleverde afbeeldingen en weblinks naar andere sites.

Het is niet mogelijk om op de columns te reageren. De inzendingen weerspiegelen op geen enkele manier de mening van de beheerder (s) van dit blog. De verantwoordelijkheid voor de inhoud komt volledig voor rekening van de schrijvers.